Ce minuni poţi face cu puţină vopsea pentru textile

1

Cu puţină vopsea pentru textile, un fotoliu foarte vechi şi demodat sau o husă de canapea care pare compromisă pot căpăta un aspect nou, modern, metodele de vopsire fiind simple, iar costul recondiţionării unul scăzut.

Aplicând vopsea pentru textile, defectele tapiţeriei, culorile şterse sau modelele demodate sunt ascunse sau înlăturate, iar un fotoliu sau o canapea bune de aruncat pot redeveni obiecte care să bucure ochiul.

În funcţie de material, vopsitul poate fi realizat fie prin aplicarea cu o pensulă sau o rolă a vopselei, fie cu ajutorul unui spray. De asemenea, se găseşte în comerţ şi vopsea pentru textile care poate fi turnată în maşina de spălat în loc de teregent, dacă vrem să schimbăm culoarea unei huse.

Straturile de vopsea pentru textile pot fi aplicate de mai multe ori peste ţesătură, în funcţie de cât de intensă ne dorim să fie culoarea.

Iată mai jos câteva exemple de astfel de piese de mobiler care, odată recondiţionate cu vopsea pentru textile, arată mult mai bine ca înainte.

1) Pentru a le da un aspect decent acestor scaune cu o tapiţerie foarte veche şi ştearsă, proprietarii au folosit o vopsea pentru textile de tip spray, picioarele fiind vopsite suplimentar cu ajutorul unei pensule.

Scaune

Sursa: littlegreennotebook.blogspot.com

2) Acest fotoliu a fost vopsit de trei ori pentru ca căpăta culoarea intensă dorită de proprietară. Prima dată s-a folosit un srpay, apoi pensula, iar ultimele retuşuri au fost rezolvate aplicându-se vopseaua direct cu degetele. Partea de lemn a fost atent acoperită cu bandă adezivă.

Scaune2

Sursa: mypassionfordecor.com

3) Pentru a aplica modelul de fagure pe acest fotoliu alb, propritara a lipit mai întâi cu bandă adezivă zonele menite să-şi păstreze culoarea, apoi a aplicat cu o rolă vopsea pentru textile de culoare galbenă.

Fagure

Sursa: alittlebiteofeverything.com

4) Pentru această canapea veche, proprietarii au folosit vopsea pentru textile neagră. Pernele au fost îmbrăcate în huse a căror culoare să contrasteze cu negrul spătarului şi al bazei.

Canapeah

Sursa: fabricbliss.blogspot.com

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here