Un „zgârie nori” în Australia – cea mai înaltă grădină a lumii

0

One Central Park este un „zgârie nori” de 116 metri înălțime, aflat în inima Sydney-ului și ocupă 5,8 ha, fiind conceput ca un sat urban. Clădirea aflată pe Broadway Street face parte dintr-un ansamblu rezidențial urban cu 623 apartamente în a cărui dezvoltare s-au investit aproximativ 2 miliarde dolari.

One Central Park întruchipează ideea de „grădini verticale” care aparține lui Patrick Blanc. Cuprinde 1.100 metri pătrați de grădini verticale unde se regăsesc în jur de 35.000 de plante din 370 de specii, majoritatea fiind din sud-estul regiunii Wentworth Australia.

 

 

 

Design-ul este creat de arhitectul francez Jean Nouvel, iar partea de creație a iluminarii LED îi aparține lui Yann Kersale. Dupa lăsarea întunericului, heliostatul de pe turnul cel mai înalt al clădirii dotat cu LED-uri, devine un uriaș candelabru urban.

Construcția formată din două turnuri, unul de 16, celălalt de 33 etaje, constituie un complex de apartamente de lux, cu un centru de cumpărături situat la nivelele inferioare. Este cea mai înaltă clădire dintre cele aflate în zonă, iar construcția sa a fost finalizată în luna octombrie 2013. În mai 2014 Emporis a declarat One Central Park unul dintre cei mai reușiți „zgârie nori” din lume.

 

Conform afirmațiilor făcute de Blanc Vertical Gardens, „Datorită efectului său de izolare termică, grădina verticală este foarte eficientă și ajută la reducerea consumului de energie, atât în timpul iernii, prin protejarea clădirii de frig, căt și vara, prin asigurarea unui sistem de răcire naturală.”

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here