Ce poți face cu cojile de portocală. Iată 4 utilizări pe care nu le știai

0

Portocalele sunt printre cele mai iubite fructe la nivel global, datorită gustului dulce și parfumului lor inconfundabil. Deși mulți aruncă cojile după ce consumă pulpa, acestea au numeroase utilizări neașteptate atât în bucătărie, cât și în gospodărie. Vom explora patru moduri mai puțin cunoscute în care cojile de portocale pot fi folosite. Așadar, iată cum le poți valorifica.

Ce poți face cu cojile de portocale

Există mai multe moduri în care poți folosi cojile de portocale pentru a da o savoare deosebită anumitor preparate culinare sau băuturi. Iată patru trucuri pe care merită să le aplici, de fiecare dată când când ai nevoie.

Coji de portocale confiate

Cojile de portocale confiate reprezintă un deliciu aromat, perfect pentru a adăuga un plus de savoare prăjiturilor, fursecurilor sau cozonacilor. Procesul de preparare este simplu:

  • Alege doar portocale bio pentru a evita pesticidele;
  • Curăță cojile de membrana albă și pune-le într-un borcan cu apă la frigider pentru 24 de ore;
  • Se lasă cojile până a doua zi, după care se fierb până când se înmoaie;
  • Prepară un sirop din apă și zahăr și fierbe cojile în sirop până devin translucide;
  • Păstrează cojile confiate în borcane la frigider și folosește-le pentru deserturi.

Zahăr cu coajă de portocală: un îndulcitor aromatic

Optează pentru portocale bio și rade doar partea portocalie a cojii, deoarece partea albă este amară. Amestecă coaja răzuită cu zahăr și pune compoziția rezultată în recipiente mici, pe care le poți depozita în frigider.

Acest zahăr aromat poate fi păstrat timp de aproximativ două luni și poate fi folosit pentru a îmbogăți gustul fursecurilor sau cozonacilor.

Descoperă și: Delicii de Crăciun cu portocale: 3 rețete delicioase pentru sărbătorile de iarnă

Sare cu coajă de portocală

Dă un aer sofisticat sarii tale obișnuite prin amestecarea ei cu coaja fin răzuită de portocală. Procesul este similar celui folosit pentru obținerea zahărului aromat.

Această sare cu aromă de citrice poate fi folosită în salatele de crudități, în prepararea dressing-urilor sau chiar în sosuri pentru diverse feluri de friptură. Adăugarea unei subtile note citrice poate transforma simplul tău preparat într-o experiență culinară cu totul aparte.

Sirop de portocale pentru cocktail-uri

Dacă vrei să îi surprinzi plăcut pe musafiri la mesele festive, poți opta pentru a le oferi un cocktail delicios cu arome de portocală. Tot ce trebuie să faci este să pregătești un sirop concentrat de portocală și să-l amesteci cu apă și sucuri de fructe pentru a crea această băutură răcoritoare.

Iată cum se procedează:

  • Răzuiește doar coaja portocalie de la portocale bio;
  • Folosește o cantitate cât mai mare de coajă de portocale și pune-o într-o sticlă transparentă de sticlă de jumătate de litru;
  • Toarnă peste cojile de portocale rase vodkă de bună calitate, fără miros, atât cât să treacă alcoolul un deget peste cantitatea de coajă;
  • Lasă 5 zile amestecul la infuzat;
  • Strecoară apoi amestecul astfel încât să rămâi cu vodka infuzată cu aromă de portocală;
  • Folosește acest alcool concentrat cu aromă de portocale pentru cocktail-uri de iarnă, pe care le diluezi cu sirop de portocale și apă și le decorezi cu coajă proaspătă de portocale.

Sursa: ego.ro 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here