Ce poți face cu zațul de cafea și cum îl folosești

1

Cafeaua este rutina zilnică a multor persoane, mai ales dimineața. Pentru că de cele mai multe ori boabele râșnite sunt cele mai utilizate pentru a obține licoarea care dă energie, vezi ce poți să faci cu zațul de cafea după ce ai făcut cafeaua.

Zațul de cafea conține antioxidanți puternici, precum acidul clorogenic, care pot contribui la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. De asemenea, el conține substanțe nutritive precum potasiu, magneziu și vitaminele B3 și B5.

Ce poți face cu zațul de cafea

Pe lângă proprietățile sale benefice pentru organism, zațul de cafea are și diverse utilizări practice. El poate fi folosit ca exfoliant natural pentru piele, ajutând la îndepărtarea celulelor moarte și la obținerea unei pielii mai catifelate.
De asemenea, zațul de cafea poate fi utilizat pentru a absorbi mirosurile neplăcute, fiind ideal ca deodorant pentru frigider sau mașină.
Exfoliant natural pentru piele
Zațul de cafea este un exfoliant natural excelent pentru piele. Poți amesteca zațul cu ulei de măsline sau de cocos pentru a crea un scrub de corp revitalizant și hidratant. Masează ușor acest amestec pe pielea umedă, apoi clătește bine.

Detergent natural pentru mobilier

Dacă ai mobilier din lemn, poți utiliza zațul de cafea pentru a-i reda strălucirea. Pur și simplu aplică puțin zaț umed pe o cârpă și șterge mobilierul. Pigmenții din cafea vor acoperi mici zgârieturi și vor adăuga o nuanță caldă suprafeței lemnului.

Repelent pentru dăunători plante

Zațul de cafea poate fi folosit ca un repelent natural împotriva dăunătorilor. Așază zațul în jurul plantelor de interior sau a grădinii tale pentru a ține la distanță furnicile, melcii și alte insecte nedorite. De asemenea, poți adăuga zaț de cafea în compost pentru a respinge muștele de casă.

Deodorant natural pentru frigider

Un bol mic cu zaț de cafea pus în frigider poate absorbi mirosurile neplăcute și poate menține un miros proaspăt înăuntru. Această soluție simplă și naturală este mult mai eco-friendly decât utilizarea deodorantelor chimice.

Odorizant organic pentru mașină

Pentru a elimina mirosurile neplăcute din mașină, poți folosi un sac mic plin cu zaț de cafea proaspătă. Așază sacul în interiorul mașinii și lasă-l să acționeze timp de câteva zile. Zațul de cafea va absorbi mirosurile neplăcute și va lăsa un miros plăcut de prospețime în interiorul vehiculului tău.

Remediu natural pentru furnici

Dacă ai probleme cu furnicile în casă, poți folosi zațul de cafea pentru a le ține la distanță. Identifică punctele de intrare ale acestor insecte și presară zațul de cafea în jurul lor. Furnicile nu vor suporta mirosul de cafea și vor evita acele zone.

Hidratare pentru plantele de interior

Adaugă puțin zaț de cafea în apa cu care uzi plantele de interior. Zațul de cafea va elibera treptat substanțe nutritive în sol, oferindu-le plantei o hidratare și hrănire suplimentară.

Descoperă și: Trucul uimitor care îți este de mare ajutor: Zaț de cafea presărat la rădăcina plantelor

Vopsea naturală pentru hârtie sau stofă

Dacă dorești să experimentezi cu vopsea naturală, poți utiliza zațul de cafea pentru a crea nuanțe de maro pe hârtie sau pe material. Fierbe zațul de cafea în apă timp de aproximativ 30 minute, apoi scurge lichidul și utilizează-l pentru a înmuia hârtia sau țesătura dorită.

Sursa: lovedeco.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here