Ce poți să faci pentru a prelungi durata de viață a termopanelor din locuința ta

0

Întreținerea de care au nevoie ferestrele și ușile din termopan este minimă, ceea ce le face extrem de populare. Există totuși câteva lucruri pe care le poți face pentru a prelungi durata lor de viață și pentru a le menține un aspect proaspăt pentru mai mult timp.

Îndepărtează murdăria de pe uși și ferestre

Curățarea regulată a profilelor din tamplarie din PVC nu se rezumă doar la suprafața lor, ci și la eliminarea murdăriei și resturilor care s-au acumulat în nișele și golurile cadrelor. Frunzele, murdăria și alte resturi pot obstrucționa mecanismele și pot afecta etanșeitatea, deci este important să le îndepărtezi periodic.

Folosește apă călduță cu săpun pentru curățare

Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a prelungi durata de viață a termopanelor este să ștergi ferestrele și ușile din PVC cu apă călduță și săpun. Trebuie să ții cont că PVC-ul este un material destul de sensibil, deci există anumite produse pe care ar trebui să le eviți. Trebuie să eviți utilizarea solvenților și a produselor abrazive, deoarece există riscul de a deteriora suprafețele și finisajul lucios.

 

Este recomandat să folosești un detergent de vase diluat, deoarece este mai puțin agresiv și are un pH neutru, ceea ce previne orice deteriorare a suprafeței PVC-ului. Pentru a obține cele mai bune rezultate, poți utiliza o cârpă moale sau un burete pentru a aplica soluția de curățare și pentru a șterge delicat suprafețele când vine vorba despre ferestre și usi din termopan

Curăță geamurile din interior și cele externe

Curățarea geamurilor ale ferestrelor și ușilor din termopan necesită soluții adecvate pentru a obține rezultatele dorite fără a le deteriora. În acest sens, folosirea prosoapelor de bucătărie va reduce petele și va contribui la menținerea aspectului strălucitor al geamului. Ziarele vechi sunt, de asemenea, eficiente în acest caz. Aceste materiale absorb bine umezeala și pot ajuta la prevenirea formării petelor sau a urmelor de apă. Pulverizează soluția de curățare și șterge-o cu prosopul de hârtie/ziarul. Continuă să faci acest lucru până când tot lichidul a fost șters și nu mai observi pete.

 

Curățarea geamurilor din exterior ar trebui să fie efectuată cel puțin o dată pe lună pentru a îndepărta murdăria și praful acumulat.

 

Este important să fii atent și să nu folosești produse abrazive sau corozive, care ar putea deteriora suprafața geamurilor. Optează pentru soluții de curățare blânde și non-abrazive pentru a proteja integritatea geamurilor și pentru a menține transparența și strălucirea lor.

 

Investind în ferestre și uși din termopan, te asiguri că nu va trebui să acorzi foarte mult timp și atenție pentru întreținerea acestora. Totuși, este recomandat să aplici sfaturile enumerate în acest articol pentru a menține aspectul lor impecabil timp de ani de zile.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here