Ce se întâmplă dacă mânânci pâine în fiecare zi? Ce spun specialiștii despre acest produs alimentar

2

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci pâine în fiecare zi? Experții îți vin în ajutor și îți răspund la această curiozitate. Se pare că există atât beneficii, cât și probleme care ar putea să apară, scrie catine.ro 

Pâinea este un produs alimentar nelipsit de pe mesele românilor. Deși multe femei încearcă să se ferească de ea, pentru a nu le adăuga kilograme în plus, specialiștii spun că pâinea ar putea avea beneficii importante pentru organism.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci pâine în fiecare zi

Pâinea este un produs alimentar esențial pentru cele mai multe persoane. Acest lucru se datorează conținutului mare de carbohidrați și a faptului că oferă rapid senzația de sațietate. Însă în ultimul timp pâinea a devenit un adevărat subiect de discuție printre cei interesați de sănătatea corpului, Există deja puțină confuzie în jurul acestui produs alimentar.

Pe de-o parte sunt cei care susțin că pâinea nu este sănătoasă, pe de altă parte sunt cei care aduc în față beneficiile sale. Specialiștii spun că pâinea poate fi consumată de oameni, însă acest lucru trebuie să fie făcut întotdeauna cu măsură. Pâinea poate fi o sursă excelentă de fibre, fier, vitamina B și multe altele. Însă dacă obișnuiești să mănânci multă pâine, atunci starea ta de sănătate ar putea avea de suferit.

Pâinea te poate ajuta să crești aportul de fibre

Pare greu de crezut, dar pare că pâinea te-ar putea ajuta să crești aportul de fibre. Fibrele sunt esențiale pentru a avea o digestie mai bună, dar și pentru a ține sub control sănătatea sistemului digestiv.

Totuși, anumite tipuri de pâine au un conținut crescut de carbohidrați și unul redus de fibre. Acesta este și cazul pâinii albe. Nutriționiștii recomandă consumul de pâine albă cu măsură.

Conform publicației EatingWell, o singură felie de pâine integrală poate conține 2 grame de fibre alimentare. Acest lucru reprezintă 7% din valoarea zilnică recomandată. Un sandviș cu două felii de pâine integrală ar putea crește semnificativ aportul de fibre la o singură masă.

Conform specialiștilor, 40% din aportul zilnic necesar de fibre provine din cereale. Îți oferim și o listă cu alimente bogate în fibre. Uite cum poți să le incluzi în dieta ta zilnică pentru a avea un stil de viață sănătos.

Pâinea cu un conținut ridicat de fibre ar putea provoca disconfort pentru anumite persoane

Este esențial să ai un aport minim de fibre pe zi, spun specialiștii. Cu toate acestea, nutriționiștii spun că excesul de fibre ar putea provoca disconfort pentru anumite persoane. Conform Dietary Guidelines for Americans, o persoană ar trebui să consume între 25 – 38 de grame de fibre pe zi. Unii nutriționiști recomandă un consum mai scăzut al fibrelor.

Acest aport de fibre poate varia de la o persoană la alta, în funcție de nevoile fiecărui organism. Fără un diagnostic concret, ai putea să-ți pui sănătatea în pericol dacă mănânci mult prea multe fibre. Fibrele în exces ar putea duce la apariția balonării, a gazelor și a crampelor abdominale. În astfel de cazuri este esențial să limitezi consumul de pâine.

Ce nutrienți poți obține în urma consumului de pâine

Toate tipurile de pâine, inclusiv ce a albă, conțin o gamă largă de nutrienți. Pe lângă fier, fibre, vitamina B, pâinea mai conține proteine, calciu, vitamine, magneziu și zinc. Pâinea albă este considerată o sursă semnificativă de acid folic.

Acest acid este esențial în timpul sarcinii și nu numai. Femeile însărcinate trebuie să discute cu medicul specialist în ceea ce privește dieta potrivită din timpul sarcinii.

Cum consumi pâinea

Chiar dacă în anumit culturi pâinea este considerată ca fiind un aliment nepotrivit, specialiștii spun că ea poate avea beneficii asupra sănătății. Sunt cazuri înc are consumul de pâine ar putea duce la creșterea rapidă a nivelului de zahăr din sânge. Specialiștii nu recomandă consumul de pâine ca aliment de sine stătător. Aceștia recomandă integrarea sa în mesele zilnice. Află mai multe și despre modul în care poți să păstrezi pâinea proaspătă pentru o perioadă mai lungă de timp.

În aceste condiții, consumarea acestui produs trebuie limitată. Totuși nutriționiștii spun că pâinea nu poate fi bună sau rea. Acest produs alimentar este benefic organismului dacă este consumată cu măsură. Înainte de a cumpăra orice produs alimentar este foarte important să citești eticheta cu ingrediente.

Uite aici câteva greșeli pe care le-ai putea face atunci când mergi la supermarket. Așadar, pâinea poate fi o sursă de cereale integrale excelentă, mai ales dacă este consumată cu măsură.

2 comentarii

  1. […] Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci pâine în fiecare zi? Experții îți vin în ajutor și îți răspund la această curiozitate. Se pare că există atât beneficii, cât și probleme care ar putea să apară, scrie catine.ro  Pâinea este un… Cititi mai multe aici: Ce se întâmplă dacă mânânci pâine în fiecare zi? Ce spun specialiștii despre acest produs a… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here