Ucrainenii devin un jucător important în imobiliarele din România

1

New City România este prima companie de imobiliare cu capital româno-ucrainean pentru refugiații din Ucraina care caută să închirieze apartamente în România. New City România este fondată de Denys Sedakov și Dumitru Mocanu, partenerii s-au cunoscut în perioada în care comunitățile din România ajutau refugiații de război.

Sedakov are 27 de ani de experiență în vânzarea de bunuri imobiliare, dintre care ultimii opt ani au fost în vânzarea de ansambluri rezidențiale noi și spații comerciale. Volumul vânzărilor în Ucraina, pentru 2021, a fost de peste 42 de milioane de euro.

Vezi și Închiriezi apartamentul? Uite cum poţi câştiga mai mulţi bani

Mocanu are 15 ani de experiență în marketing și vânzări pe piețele locale și internaționale, consultanță și management.

Ce închiriază ucrainenilor

Agenția colaborează cu ansambluri rezidențiale precum Cosmopolis, Greenfield, Aqua City, City Point, Luxuria Residence, Nusco City, Win Herăstrău, Up-Site, City Gardens, Confort Nord, Herăstrău Boutique, My Corbeanca, New Point, Onix Park, Elements by the Lake sau Avangarde Forest.

„În această vară, văzând că războiul este departe de a se încheia, am luat decizia de a intra pe piața imobiliară din România datorită cererii din partea investitorilor ucraineni care au vrut să își securizeze capitalul deținut. Ucrainenii care investesc în România sunt de trei tipuri. În primul rând, sunt cei care caută apartamente pentru că își doresc să rămână aici, dispun de un buget de 60.000-70.000 de euro din care cumpără studiouri sau apartamente cu un dormitor. Pe de altă parte, îi avem pe cei care au bani economisiți și caută să genereze venituri pasive din cumpărarea și închirierea unor apartamente cu două sau trei camere. În plus, al treilea tip de investitori caută apartamente între 90.000 și 140.000 de euro pentru care plătesc un TVA de 5% anul acesta și pe care să le revândă în viitor, pentru că, odată cu modificarea TVA-ului, va crește și prețul apartamentului”, spune Denys Sedakov, partener New City Romania.

Cumpărătorii ucraineni au între 30 și 70 de ani. Cei mai mulți au deja copiii sau nepoții în România și își doresc să le asigure stabilitate. Unii dintre ei lucrează remote ori și-au găsit deja job-uri aici și nu vor să mai trăiască în chirie.

Principalele motive care atrag investitorii ucraineni sunt prețurile asemănătoare cu cele din Ucraina, din perioada pre-război; condițiile ușoare pentru ucraineni în ceea ce privește obținerea unui permis de ședere temporară și deschiderea conturilor bancare; fiabilitatea ridicată a investițiilor spre deosebire de cea ucraineană, la cumpărarea unei proprietăți în rate; distanța de la Kiev la București este de aproximativ 1.000 km.

citește și Primul bloc din Bucureşti destinat exclusiv închirierii

„Sunt multe situații complicate pe care le-am întâlnit. Multe femei vor să rămână împreună cu familiile lor în Ucraina, nu vor să se mute, însă bărbații insistă să plece într-un loc sigur, adică în România. Alți ucraineni ne sună din alte state europene spunând că vor să se stabilească în România pentru că este mai aproape de casa lor, condițiile de vânzare sunt mult mai bune și, chiar în ideea că se va termina războiul, perioada reconstrucției țării va fi oricum una de durată și preferă să fie aproape. În general, actele de vânzare-cumpărare le fac soțiile, care sunt deja aici”, povestește Dumitru Mocanu, partener New City România.

un comentariu

  1. […] New City România este prima companie de imobiliare cu capital româno-ucrainean pentru refugiații din Ucraina care caută să închirieze apartamente în România. New City România este fondată de Denys Sedakov și Dumitru Mocanu, partenerii s-au cunoscut în perioada în care comunitățile din România ajutau refugiații… Cititi mai multe aici: Ucrainenii devin un jucător important în imobiliarele din România […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here