Ce se întâmplă dacă pui unt în ceasca de cafea. Ce efecte nebănuite are această combinație

0
Adăugarea untului în cafea a devenit un nou trend printre iubitorii de cafea. Deși unii sunt reticenți să încerce această metodă, alții sunt dornici să experimenteze și să descopere efectele acestei combinații inedite.
Ce se întâmplă, de fapt, atunci când pui unt în cafea, care este rațiunea din spatele acestei practici și ce efecte are asupra corpului? Află din materialul următor!

Ce se întâmplă dacă pui unt în ceasca de cafea

Adăugarea untului în cafea este similară cu conceptul de „Bulletproof Coffee,” dezvoltat de antreprenorul Dave Asprey. Această băutură presupune amestecarea cafelei cu unt nesărat și ulei de cocos sau ulei MCT (trigliceride cu lanț mediu).

Ideea din spatele acestei combinații este de a crea o băutură bogată în grăsimi sănătoase, care poate oferi diverse beneficii. Iată cum poate ajuta de fapt:

Energie sustenabilă: Grăsimile din unt și uleiul MCT sunt metabolizate diferit față de carbohidrați. Ele sunt absorbite rapid și transformate în energie, oferind un nivel constant de energie și prevenind căderile bruște de energie care pot apărea după consumul de zaharuri sau carbohidrați.

Senzație de sațietate: Grăsimile din cafeaua cu unt pot contribui la senzația de sațietate, reducând poftele și aportul caloric general pe parcursul zilei. Acest lucru poate fi util pentru cei care doresc să gestioneze greutatea.

Descoperă și: Cum și când să bei cafeaua dimineața: Greșeala comună pe care o fac mulți români imediat după trezire

Efectele pe care le are untul în cafea

Există însă și alte beneficii pe care le poate avea untul în cafea. Este de preferat să se introducă unt de calitate pentru un aport de grăsimi sănătoase benefice organismului.

Îmbunătățirea funcției cognitive: Uleiul MCT este cunoscut pentru beneficiile sale asupra creierului, deoarece poate fi transformat rapid în cetone, un tip de combustibil pentru creier. Acest lucru poate îmbunătăți claritatea mentală și concentrarea.

Reglarea metabolismului: Consumul de grăsimi sănătoase poate stimula metabolismul și poate ajuta la arderea grăsimilor corporale. De asemenea, grăsimile pot ajuta la echilibrarea nivelurilor hormonale.

Sursă de vitamine: Untul, în special cel provenit de la vaci hrănite cu iarbă, este o sursă bună de vitamine liposolubile (A, D, E și K), precum și de acizi grași omega-3.

Este important de menționat că, deși cafeaua cu unt poate avea beneficii pentru unii oameni, nu este potrivită pentru toată lumea. Persoanele cu probleme digestive, colesterol ridicat sau alte afecțiuni de sănătate ar trebui să consulte un medic înainte de a încerca acest tip de băutură. De asemenea, este esențial să se acorde atenție calității ingredientelor utilizate, optând pentru unt organic și uleiuri de calitate superioară.

Sursa: ego.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here