Ce semnificație au trandafirii, în funcție de culoare. Când și cui trebuie oferiți în funcție de culoare

0

Trandafirii sunt printre cele mai populare și îndrăgite flori din lume. Cei mai cunoscuți sunt trandafirii roșii, simbolizând iubirea pasională și profundă. Însă, există și trandafiri de alte culori, precum galbeni, albaștri, roz sau albi, fiecare având semnificații specifice. Iată când și cui să-i oferi!

Ce semnificație au trandafirii

Aproape că nu există femeie care să nu îndrăgească florile. Prin urmare, ele reprezintă întotdeauna un cadou binevenit, iar asta indiferent de ocazie. Oferirea unui buchet de flori este întotdeauna o idee bună, care îi va face fericiți nu numai pe cei care îl primesc, ci și pe cei care decid să îl ofere în dar.

”Trandafirii sunt flori perfecte pentru a fi oferite cu ocazia zilelor de naștere. S-a dovedit că chiar și atunci când ne gândim la ce flori ne-am dori să primim cu ocazia zilei de naștere, trandafirii ocupă poziția fruntașă!

Desigur, cu toții ne străduim să alegem cel mai inspirat cadou și cel mai frumos buchet de flori și indiferent de vârsta sau sexul destinatarului, trandafirii vor fi întotdeauna o idee grozavă de cadou.”, au transmis specialiiștii de la Famous Roses.

Descoperă și: Semnificația trandafirilor roz: Ce mesaj transmit acest flori și cui trebuie să oferi aceste flori

Cum să oferi în mod corespunzător un buchet de trandafiri

În multe cazuri, buchetele de flori sunt alese nu doar pentru aspectul lor estetic, ci și pentru semnificația culorilor. Alegerea culorii unei flori nu este doar o chestiune de gust personal.

Cunoscând sau învățând limbajul plantelor, descoperim că fiecare floare și fiecare culoare poartă cu sine o semnificație distinctă. Astfel, putem oferi un cadou care transmite un „mesaj ascuns” sau care se potrivește personalității și sentimentelor persoanei care îl primește.

Trandafirii roșii

Trandafirii roșii simbolizează dragostea, pasiunea și admirația, fiind frecvent dăruiți persoanei iubite. De asemenea, acești trandafiri superbi simbolizează frumusețea, inspirându-se din mitologia greacă și zeițele sale.

Trandafirii galbeni

Trandafirii galbeni reprezintă culoarea prieteniei și a adolescenței, fiind alegerea perfectă pentru a sărbători petreceri și zile de naștere. Totuși, această culoare este și asociată cu superstițiile, putând ascunde un motiv ascuns în spatele zâmbetului celui care îi oferă.

Trandafirii albaștri

Trandafirii albaștri transmit armonie, încredere și afecțiune, fiind considerați foarte eleganți și relaxanți. Plasarea acestor flori în casă sau oferirea lor unei persoane nervoase sau anxioase poate contribui la reducerea tensiunii și la crearea unei atmosfere de pace și liniște.

Trandafirii albi

Trandafirii albi simbolizează puritatea și inocența, fiind aleși adesea de mirese pentru buchetele lor. Această culoare exprimă, de asemenea, perpetuitatea și durabilitatea, reprezentând o legătură care va dura o viață întreagă.

Trandafirii roz

Trandafirii roz sugerează simpatie, admirație și respect din partea celui care îi oferă. Acești trandafiri simbolizează absența răutății și a dublei intenții, exprimând apreciere, cordialitate, atitudine pozitivă și frumusețe.

Sursa: ego.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here