Ce știm despre țigla metalică – mituri și adevăruri despre un acoperiș de tablă

1

Țigla metalică oferă o duritate oricărui acoperiș, dar poate contribui și la aspectul casei grație unei game largi de culori și modele. Țigla Metalică poate fi utilizată pe mai toate tipurile de construcții. Cu toate acestea, există multe mituri care pot crea confuzie în rândul proprietarilor de locuințe.

Mitul 1: Țigla metalică este zgomotoasă

Unul dintre cele mai des întâlnite mituri despre țigla metalică este că aceasta produce mult zgomot în timpul ploilor. Adevărul este că, dacă țigla metalică este montată corect, cu folie anticondens și izolație, nivelul de zgomot va fi comparabil cu cel al țiglei tradiționale. Este important de menționat faptul că nu doar învelitoarea se face responsabilă de zgomotul din locuință în timpul averselor, ci întreg acoperișul și materialele folosite la construcția acestuia.

Mitul 2: Această învelitoare se încălzește prea mult

Un alt mit este că țigla metalică va face ca temperatura din locuință să crească în timpul verii. Chiar dacă țigla tip tablă a fost montată exact așa cum vine din fabrică, materialele folosite la construcția ei nu vor produce un astfel de efect în locuință.

Mitul 3: Tabla tip țiglă este costisitoare

Deși țigla metalică poate fi mai scumpă inițial decât alte materiale de acoperiș, costurile de întreținere și durabilitatea sa lungă o fac o investiție inteligentă pe termen lung.

Adevăruri despre tabla tip țiglă

Înainte de a alege cea mai bună învelitoare pentru acoperiș este important să discuți cu mai mulți specialiști în construcții, dar și să analizezi ofertele producătorilor de tablă acoperiș.

Iată care sunt principalele avantaje ale acestui material pentru acoperiș:

  • Este durabilă – Unul dintre avantajele reale ale țiglei metalice este durabilitatea sa. Aceasta poate rezista la intemperii, precum vânt, ploaie, zăpadă și chiar grindină. În plus, țigla metalică nu este afectată de mucegai, alge sau insecte, ceea ce o face o alegere excelentă pentru acoperișurile cu o durată lungă de viață.
  • Varietate de stiluri și culori – Țigla metalică este disponibilă într-o gamă largă de stiluri, culori și modele, oferind proprietarilor de case posibilitatea de a personaliza aspectul acoperișului lor. Fie că preferi un aspect tradițional sau unul modern, țigla metalică poate fi adaptată pentru a se potrivi cu stilul și arhitectura casei tale.
  • Rezistență la foc – Țigla metalică este un material rezistent la foc, ceea ce înseamnă că nu va contribui la propagarea incendiilor în caz de accident. Această caracteristică de siguranță poate fi un avantaj suplimentar pentru proprietarii de case, mai ales în zonele predispuse la incendii forestiere sau unde există un risc crescut de incendiu.

Sigur, montarea unui acoperiș de țiglă metalică a devenit o afacere scumpă dat fiind costurile tot mai mari pe care le cer echipele de montatori. Sfatul Casoteca.ro este să negociați la sânge orice lucrare, fie ea de întreținere sau de construcție efectivă de acoperiș

un comentariu

  1. […] Țigla metalică oferă o duritate oricărui acoperiș, dar poate contribui și la aspectul casei grație unei game largi de culori și modele. Țigla Metalică poate fi utilizată pe mai toate tipurile de construcții. Cu toate acestea, există multe mituri care pot crea confuzie în rândul… Cititi mai multe aici: Ce știm despre țigla metalică – mituri și adevăruri despre un acoperiș de tablă […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here