Carnea crudă, cum ar fi puiul sau carnea de vită, nu trebuie încălzită direct în cuptorul cu microunde. Acest lucru se datorează faptului că, în cuptorul cu microunde alimentele se încălzesc neuniform, ceea ce poate duce la o gătire inadecvată a cărnii. În plus, temperatura scăzută a cuptorului cu microunde poate permite dezvoltarea bacteriilor, în loc să le distrugă. Este mai sigur să gătești carnea crudă folosind metode convenționale, cum ar fi prăjirea sau coacerea.
Fructele cu coajă groasă

Fructele cu coajă groasă, precum citricele sau mango, nu ar trebui încălzite în cuptorul cu microunde. Acestea pot exploda din cauza acumulării de presiune în interiorul cojii. De asemenea, coaja se poate carboniza și arde în cuptorul cu microunde, deteriorând aparatul și afectând gustul fructului.
Pizza

Pizza este probabil alimentul care a fost pus la microunde de cele mai multe ori după cafeaua cu lapte, dar rezultatele sunt teribile. Gătitul la microunde strică textura pâinii și a feliilor de pizza. Ați pus vreodată o felie de pizza proaspătă și crocantă în cuptorul cu microunde, doar pentru a obține o crustă foarte fierbinte și moale? De aceea, cele mai bune variante pentru a recupera aroma intensă și textura crocantă sunt tava sau cuptorul. Dacă aveți una sau două porții, trebuie să le puneți într-o tigaie pe aragaz la foc mediu. Este mai bine decât în cuptorul cu microunde, astfel crusta va rămâne crocantă.
Cartofi prăjiți

Primul lucru de știut este că nu vor avea niciodată un gust atât de bun ca atunci când erau proaspeți. Dar cel mai bun mod de a-i reîncălzi este într-o tigaie cu ulei. Cartofii prăjiți sunt cei mai greu de reîncălzit, pentru că le este ușor să-și piardă aroma și consistența atunci când sunt încălziți, mai ales dacă sunt crocanți.
Este indicat să încălziți puțin ulei într-o tigaie antiaderentă. APuneți cartofii prăjiți și lăsați-i să se prăjească până devin aurii și crocanți. Scoateți cartofii prăjiți și scurgeți uleiul rămas pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie de bucătărie.
Citește și: Cum să îți menții culoarea albă a frigiderului și cuptorului cu microunde
În ce tip de recipient să NU încălziți alimentele la cuptorul cu microunde?
Recipiente de plastic neadecvate

Nu toate recipientele de plastic sunt sigure pentru utilizarea în cuptorul cu microunde. Anumite tipuri de plastic pot elibera substanțe chimice dăunătoare atunci când sunt încălzite. Asigură-te că folosești doar recipiente marcate ca „rezistente la microunde” sau „apte pentru microunde”. În caz contrar, transferă alimentele în recipiente de sticlă sau ceramică înainte de încălzire.
Recipiente metalice

Metalele nu trebuie introduse în cuptorul cu microunde, deoarece pot provoca scântei și chiar incendii. Acest lucru înseamnă că alimentele cu ambalaj metalic, cum ar fi folia de aluminiu sau boluri de inox, nu trebuie introduse în cuptorul cu microunde. Înlocuiește ambalajul metalic cu cel de hârtie sau transferă alimentele într-un recipient sigur pentru microunde.
Sursa: ego.ro
[…] […]
[…] […]