Ce trebuie să faci pentru a avea mușcate înflorite. Patru ponturi de la grădinarii cu experiență

2

Pentru toți iubitorii de flori, grădinarii cu experiență au dezvăluit trucurile senzaționale prin care mușcatele să înflorească în orice anotimp. Așa o să rămână înflorite pentru o lungă perioadă de timp. Iată ce trebuie să faci!

Cum să faci să înflorească mușcatele

Mușcatele sunt unele dintre dintre cele mai iubite și populare plante în România, datorită florilor bogate și colorate pe care acestea le au. Nu sunt plante pretențioase, dar au nevoie de o îngrijire adecvată ca să înflorească spectaculos.

Aceste plante pot fi ținute atât în ghivece, cât și în pământul din grădină. De regulă, mușcatelor le plac spațiile deschise și bine aerisite. În plus, dacă le ținem în ghivece, trebuie să ne asigurăm că ele au destul spațiu pentru a se dezvolta. Dacă rădăcinile lor ies prin orificiile de drenaj ale ghiveciului, acest lucru nu este unul tocmai bun.

Grădinarii cu experiență recomandă ca acestea să fie crescute în jardiniere sau în ghivece spaţioase, prevăzute, bineînțeles, cu orificii pentru scurgerea apei.

Descoperă și: De ce nu înflorește trandafirul japonez. Ce trebuie să faci pentru a face flori multe

Potrivit Societății Americane de Horticultură, mușcatele pot înflori pe tot parcursul anului dacă țineți cont de câteva trucuri esențiale. Iată care sunt acestea:

  • Soarele trebuie să fie mereu prezent pentru aceste plante. Mușcatele trebuie să aibă între 4-6 ore de lumină solară.
  • Trebuie să le tundeți în mod constant. Îndepărtarea frunzelor uscate va favoriza creșterea mai multor flori.
  • Solul trebuie să fie bun, pentru că apa care rămâne în pământ va cauza diverse probleme legate de rădăcini. Ar trebui să utilizați îngrășământ cel puțin o dată pe an pentru a preveni uscarea plantei. Este bine să folosiți îngrășământ organic.
  • Butașii trebuie tăiați cu foarfeca și este obligatoriu să fie tăiați sub unul dintre noduri. În acest mod, planta va crește mai confortabil și va face mai multe flori.

Mușcatele trebuie fertilizate periodic

Din luna aprilie până în luna septembrie, adaugă în apa de udat îngrăşământ lichid. În perioada de înflorire abundentă, puteți fertiliza mușcatele o dată pe săptămână, în funcție de recomandarea făcută și de producătorul fertilizantului pe care îl folosiți.

Cea mai bună soluție este să folosești îngrășământ special pentru mușcate, dar dacă nu ai multe ghivece cu mușcate poți pune și îngrășământ pentru plante cu flori. Respectă dozele recomandate de producător pentru fertilizantul pe care îl folosești.

2 comentarii

  1. […] Pentru toți iubitorii de flori, grădinarii cu experiență au dezvăluit trucurile senzaționale prin care mușcatele să înflorească în orice anotimp. Așa o să rămână înflorite pentru o lungă perioadă de timp. Iată ce trebuie să faci! Cum să faci să înflorească mușcatele Mușcatele sunt unele… Cititi mai multe aici: Ce trebuie să faci pentru a avea mușcate înflorite. Patru ponturi de la grădinarii cu experienț… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here