Sfaturi pentru alegerea unei plante sănătoase

0

Primul pas ȋn asigurarea unei grădini frumoase este selectarea unor plante sănătoase. Fie că alegeți să le cumpărați din florărie, supermarket sau de la piață, trebuie să fiți atenți la cȃteva aspecte, deoarece o plantă bolnavă nu va supraviețui sau, în cel mai bun caz, va necesita o ȋngrijire specială.

De asemenea, va constitui un pericol pentru celelalte plante din grădină. În special dacă este vorba despre plante anuale, cele bolnave nu vor avea timp să ȋși revină așa ȋncȃt mai bine le evitați.

Cum alegem o plantă sănătoasă

• În primul rȃnd, aruncați o privire ȋntregului magazin. Dacă plantele au frunze ȋngălbenite sau ruginii, au crengi rupte sau ȋn ghivecele lor cresc buruieni, ȋnseamnă că proprietarii nu le ȋngrijesc corespunzător.

• Verificați frunzele plantei pe care ați ales-o. Acestea trebuie să fie lucioase, ȋntregi și să nu fie acoperite pe nici una dintre cele două fețe, de pȃnze de păianjen, ouă de insecte, pete maronii, zone ȋnmuiate sau lichid lipicios.

• Fiți atenți la aspectul general, dacă nu are acces la lumină, o plantă va ȋncerca să ajungă la sursa acesteia, alungindu-se. Un aspect compact și niște culori intense sunt semne de sănătate.

Descoperă și: Ce plante înfloresc tot anul, află cât de ușor sunt de întreținut și de ce trebuie să le ai în casă

• Dacă rădăcina iese din ghiveci prin orificiile de scurgere a apei sau dacă nu este suficient dezvoltată și planta se desprinde ușor din vas, căutați alt exemplar.

• Dacă tulpina este lemnoasă, verificați-o și evitați-le pe cele cu orificii sau crăpături.

• Prezența buruienilor ȋn ghivece reprezintă un pericol care trebuie evitat. Acestea se vor răspȃndi rapid pe ȋntreg terenul

• Chiar dacă florile atrag privirile, alegeți plante cu boboci. Acestea vor dura mai mult.

• Plantele din zona ȋn care aveți grădina au șanse mult mai mari de supraviețuire ȋn comparație cu cele exotice.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here