Ce trebuie să știi când îți alegi canapeaua pentru living

0

Culoarea aleasă pentru zugrăveală, tipul de tâmplărie, lemnul ales pentru parchet, corpurile de iluminat, piesele de mobilier și accesoriile de interior. Toate acestea au un rol important în designul interior și în obținerea unei locuințe primitoare. Canapeaua este piesa de mobilier care îmbină confortul cu funcționalitatea. O canapea îndeamnă la relaxare, dar poate în același timp să fie și elementul care dă acea notă de unicitate și stil pe care toți designerii o caută. Contează aici forma, dimensiunea și funcțiile, cât și stilul, cromatica și elementele de decor.

Canapeaua se alege în funcție de spațiul disponibil

Atunci când îți alegi canapeaua, primul criteriu de care vei ține cont va fi cel al spațiului. O canapea mult prea mare într-un spațiu mic nu se va dovedi practică, așa cum o canapea mult prea mică într-un spațiu generos nu își are sens. De exemplu, dacă livingul are o suprafață mare, canapelele extensibile cu trei locuri, prevăzute cu sisteme recliner, pot reprezenta cea mai bună alegere, cu atât mai mult cu cât familia este numeroasă. De asemenea, într-o astfel de situație, un set format din una sau două canapele și fotolii se poate dovedi o alegere potrivită.

În funcție stilul abordat, se poate alege o canapea din stofă, aceasta creând echilibru cromatic cu mocheta sau draperiile.

Vezi și: Delimitarea spaţiilor în interior

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here