Cea mai proastă poziție de dormit. Femeile o preferă dar nu știu ce pericole ascunde

0
pozitie de dormit

Nu este deloc un secret că un somn odihnitor are multiple beneficii pentru sănătatea noastră, atât fizică, cât și mentală. Printre acestea se numără întărirea sistemului imunitar, îmbunătățirea concentrării și reducerea nivelului de stres.

Cu toate acestea, pentru câți dintre noi este ușor să obținem cele 7-8 ore de somn pe noapte recomandate de medici? Din păcate, mulți dintre noi ne confruntăm cu dificultăți în a ne asigura odihna corespunzătoare, fie din cauza alimentației inadecvate, fie din cauza poziției în care dormim.

Cea mai proastă poziție de dormit

Conceptul de „somn de frumusețe” a apărut datorită faptului că pielea noastră are capacitatea de a produce colagen nou în timpul somnului. Un somn insuficient poate duce la deshidratare, ceea ce poate accentua vizibil liniile fine, în special sub ochi, unde pungile și cearcănele pot deveni mai evidente.

Cu toate acestea, neglijarea poziției în care dormim poate, de fapt, să contribuie la dezvoltarea liniilor fine și a ridurilor. Mai mult de 60% dintre adulți admit că dorm cu fața pe o parte în timp ce sunt în pat, lucru care poate cauza formarea unor linii fine permanente în timp.

Descoperă și: 5 metode simple de a obține un somn mai bun și odihnitor

Ce se întâmplă dacă dormi pe o parte

Adoptarea acestei poziții de dormit în mod frecvent poate duce la apariția ridurilor, deoarece fața noastră este comprimată pe pernă sau pe cearșafuri pentru perioade îndelungate, determinând pielea să se îndoaie și să se formeze cute.

Aceste linii fine și riduri pot contribui la procesul general de îmbătrânire a feței, în special în zona pliurilor nazolabiale (pliurile de la marginea nasului până la gură), a ochilor și a buzelor. Dormitul pe față este și mai dăunător, deoarece întreaga față este expusă la suprafața pernei, ceea ce poate conduce la schimbări cronice ale pielii.

”Din păcate, cei care se luptă cu fața de pernă după o noapte grea de somn sunt predispuși la riduri.

Atunci când pielea se freacă de perne sau de cearceafuri pe timp de noapte, aceasta poate provoca apariția prematură a ridurilor și a liniilor, în special în jurul ochilor și a gurii.”, a declarat Rebecca Swain, expert în somn de la Winstons Beds, potrivit Mirror.

Niște schimbări simple în timpul nopții pot preveni îmbătrânirea prematură

Ea constată că aceste aspecte sunt o parte „inevitabilă” și „naturală” a procesului de îmbătrânire, dar afirmă că există modalități de a ne asigura că somnul nu agravează acest proces și de a preveni formarea ridurilor înainte ca acestea să devină permanente.

”Din fericire, niște schimbări simple în timpul nopții pot preveni îmbătrânirea prematură, inclusiv dormitul pe spate în loc de pe burtă sau pe o parte”, precizează specialista.

Culcatul pe spate evită să pună presiune pe față, unde se pot forma riduri nedorite. Experta recomandă, de asemenea, schimbarea fețelor de pernă obișnuite din bumbac cu unele din mătase. O noapte întreagă de somn este, de asemenea, vitală, recomandă ea, deoarece lipsa somnului se poate vedea în aspectul unei persoane.

”Lipsa constantă de somn duce la o diminuare rapidă a elasticității și a volumului pielii, creând linii fine și mai multe riduri în general”, mai spune Rebecca Swain.

Sursa: ego.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here