Greșeli care pot strica mașina de spălat rufe. Ce obiecte trebuie să eviți

1

Cu siguranță, mașina de spălat rufe este unul dintre cele mai importante electrocasnice din casă. Ea ne permite să spălăm hainele cu ușurință și rapiditate, fără a depune prea mult efort.

Cu toate acestea, inițializarea mașinii de spălat nu este la fel de simplă pe cât pare. Iată câteva greșeli comune pe care le putem face atunci când ne ocupăm de spălarea hainelor. Acestea pot deteriora aparatul și chiar rufele, deci este mai bine să le evităm!

Greșeli care pot strica mașina de spălat rufe

  1. Umpli cu prea multe haine cuva mașinii de spălat

Conform specialiștilor din domeniu, este important ca cuva mașinii de spălat să nu fie umplută complet cu haine. Acestea ar trebui să aibă spațiu suficient pentru a se mișca liber în interiorul aparatului, deoarece suprasolicitarea poate duce la apariția defecțiunilor.

Mai exact, tamburul aparatului s-ar putea desprinde facând cuva să lovească în toate direcțiile în spațiul de spălare. Totodată, experții susțin că o mașină de spălat suprasolicitată nu curăță bine rufele, lăsând reziduuri în țesături.

2. Nu sortezi rufele

Pentru a obține cele mai bune rezultate la spălare, este recomandat să separăm hainele albe de cele colorate. În plus, este indicat să sorăm rufele în funcție de temperatura de spălare specificată pe etichetă.

3. Folosești prea mult înălbitor

Înălbitorul este un produs de curățare foarte agresiv care nu trebuie folosit în exces pe haine.

Potrivit specialiștilor, acesta ar trebui utilizat doar atunci când se dorește dezinfectarea țesăturilor sau când trebuie eliminată o anumită pată.

Descoperă și: Balsamul de rufe în mașina de spălat: unde și când se pune. Toți facem această greșeală

4. Speli încălțămintea la mașină

Obișnuiești să-ți speli încălțămintea la mașina de spălat? Ei bine, dacă da, află că acest obicei ar putea să-ți strice atât adidașii preferați, cât și aparatul electrocasnic.

Da, ai auzit bine! Unele obiecte nu ar trebui curăţate sub nicio formă în maşina de spălat. Printre acestea se numără țesăturile inflamabile, hainele pe care se află păr de animale sau articolele vestimentare cu atașamente metalice.

5. Nu cureți mașina de spălat

Spălare după spălare, murdăria se acumulează în mașina de spălat și poate cauza probleme în scurgerea apei sau în distribuirea corectă a detergentului.

Astfel, specialiștii recomandă curățarea aparatului din când în când, mai exact spălarea filtrelor de scurgere, cauciucurilor și sertarelor pentru detergent.

Sursa: ego.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here