Cea mai simplă şi eficientă metodă de curăţat cuptorul

0

Indiferent de mâncarea pe care o preparăm la cuptor, acesta se murdăreşte. Iar curăţarea cuptorului cu ajutorul substanţelor chimice puternice îţi poate da dureri de cap, la propriu. CasoTeca îţi spune care este cea mai simplă şi eficientă metodă de curăţat cuptorul.

Cu siguranţă că, atunci când te apuci de curăţenie în toată casa, cuptorul este cel care îţi dă mari bătăi de cap. Dacă nu ai stat să cureţi cuptorul ultimele dăţi când ai făcut acea friptură delicioasă pentru care ai fost lăudat/ă de prieteni, atunci ştii cu ce te confrunţi.

Iar substanţele chimice puternice te ajută, gândeşte-te însă şi la ce riscuri te expui. Aşa că, în loc să foloseşti produsele chimice, iată cea mai simplă şi eficietă metodă de curăţat cuptorul.

Sau poate te-ai mutat recent în alt apartament chirie, unde anteriorii locuitori nu şi-au dat interesul în ceea ce priveşte curăţenia cuptorului.

Dacă este în oricare dintre aceste două situaţii, e timpul să treci la curăţarea cuptorului!

Îndepărtează grătarul şi orice altceva se află în cuptor.

cuptor

Se măsoară o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu şi se adaugă o lingură, două de apă, până se obţine o pastă. 

cuptor2

Cu ajutorul mănuşilor, împrăştie pasta pe interiorul cuptorului. Nu uita de interiorul uşii, pe care trebuie să întinzi această pastă.

cuptor3

Continuă până când toată suprafaţa cuptorului este acoperită cu această pastă. Dacă se termină, poţi foarte simplu să mai amesteci bicarbonat de sodiu cu apă. Închide uşa cuptorului şi lasă aşa pentru 12 ore sau peste noapte. 

A doua zi, ia o cârpă umedă şi îndepărtează pasta care deja s-a uscat. Începe cu ştergerea interiorului uşii. Astfel vei evita să te murdăreşti atunci când vei curăţa interiorul cuptorului.

cuptor4

Continuă să îndepărtezi pasta uscată. Va trebui să clăteşti cârpa de câteva ori, iar dacă există bucăţi de pastă întărite, îndepărtează-le cu ajutorul unei spatule de silicon.

cuptor5

După toată această operaţiuni, pune oţet într-o sticlă de plastic cu pulverizator lşi stropeşte interiorul cuptorului. La contactul cu pasta care a mai rămas pe suprafaţă se va forma o spumă, care va fi uşor de curăţat.

cuptor6

Curăţă mici porţiuni cu ajutorul oţetului pentru a te putea ghida şi a îndepărta murdăria.

cuptor7

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here