Cel mai bun şi simplu accesoriu pentru decor

0

Te-ai gândit vreodată că poţi schimba atmosfera dintr-o cameră cu un simplu accesoriu? Sau că poţi aduce un plus de culoare fără să cheltui prea mulţi bani? CasoTeca îţi spune care este cel mai bun şi simplu accesoriu pentru decor.

Pernele decorative sunt un accesoroiu perfect. Ele adaugă culoare, model, textură şi confort în orice spaţiu. De asemenea, pernele decorative au capacitatea de a schimba aspectul unei camere instantaneu. Iată câteva sfaturi dacă vrei să decorezi cu perne.

Culoarea

Unul dintre cele mai importante lucruri este legat de culoare. O pernă ar trebui fie complementară cu un scaun, cu patul sau canapeaua, fie o scoate în evidenţă, fie se contopeşte cu obiectele de prin casă. Aşa că tebuie să cauţi perne care sunt similare din punct de vedere coloristic cu mobilierul, fie sunt constrastante.

perna2

Modelul

Perne sunt un mod grozav de a experimenta cu modele! Nu-ți fie frică să încerci ceva ieşit din comun sau cu caractere puternice. Deoarece este o zonă mică pe care urmează să o decorezi cu perne, nu trebuie să-ţi faci griji cu privire la o eventuală depășire a spațiului. Cealaltă opțiune este să alegi o pernă care este de aceeași culoare ca piesa de mobilier, dar care are un model subtil. Este un mod simplu de a adăuga un pic de inters vizual. Ai grijă doar să nu exagerezi! Ai nevoie de perne cu modele cât să atragă atenţia.

perna

Textura

Textura este foarte importantă, în special în camerele monocromatice. În cazul în care nu există mai multe culori într-o cameră, este posibil ca aceasta să dea o atmosferă ternă. Acest lucru poate fi evitat cu utilizarea texturilor. Gândeşte-te la crearea de adâncime, prin combinarea de texturi cum ar fi tricot, blană falsă sa chiar piele.

Cel mai bun şi simplu accesoriu pentru decor
Cel mai bun şi simplu accesoriu pentru decor

Stilul

Asigură-te că pernele decorative vin în completarea stilului camerei. O cameră modernă va arăta ciudat dacă este plină cu perne cu ciucuri și înflorituri. O cameră simplă are nevoie de perne simple, în timp ce un spaţiu decorat din belşug poate face faţă unor perne înfloritoare. Încearcă să reduci la minimum numărul de înflorituri pe o pernă. În timp ce mărgelele şi paietele poate fi distractive aminteşte-ţi că scopul principal al unei pernă este de a oferi confort. Şi nu vrei să ai perne care să te zgârie sau să agaţe hainele.

Cel mai bun şi simplu accesoriu pentru decor
Cel mai bun şi simplu accesoriu pentru decor

Cantitatea

Perne sunt destinate a fi decorative și pentru a adăufa confort, dar nu exagera! Una dintre cele mai mari greşeli pe care le fac oamenii atunci când folosesc pernele decorative, este de a folosi prea multe. Dacă nu eşti sigur/ă de cât de multe poţi folosi, iată un sfat: dacă trebuie să înlături multe perne ca să iei loc pe canapea, atunci sunt prea multe.

perna5

Proporţiile

Foloseşte întotdeauna perne care se potrivesc în mod corespunzător mobilierului. O pernă minusculă nu arată bine pe un scaun sau pe o canapea mare, supradimensionate. La fel, o pernă mare nu se va potrivi unui scaun minuscul. Piesele de mobilier mari au nevoie de perne mari, iar cee mici, de perne mici. E atât de simplu!

perna6

Sezonalitatea

Atunci când decorezi cu perne, nu uita să iei în considerare sezonul. În lunile de vară foloseşti materiale precum pânza, bumbacul, mătasea, iar în lunile răcoroase treci pe blană falsă sau lână.

Cel mai bun şi simplu accesoriu pentru decor
Cel mai bun şi simplu accesoriu pentru decor

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here