Centrul spa&balneo FONTANA din Borsec inaugurat după investiții de 9 milioane euro

1
FONTANA, Borsec

Centrul spa&balneo FONTANA din Borsec, considerat unul dintre cele mai frumoase din ţară, a fost inaugurat oficial în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene și a reprezentanţilor Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului şi a Ministerului Sănătăţii.

Primarul staţiunii, Mik József, a declarat, la evenimentul inaugural, că după 12 ani de aşteptare a sosit unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a Borsecului, care va duce la relansare turismului.

FONTANA, Borsec
FONTANA, Borsec

Primarul a prezentat un scurt istoric al proiectului de construire a centrului FONTANA şi a amintit că, după închiderea vechiului centru de tratament, staţiunea Borsec a intrat într-un proces de declin total, care a dus la o scădere drastică a locurilor de cazare. Potrivit primarului, în 2008 mai rămăseseră doar 80 de locuri de cazare, din cele 5.000 care funcţionau în trecut.

Citește și Motivele pentru care Salina Slănic nu trebuie să lipsească din programul tău de călătorii și locuri de vizitat

„Sper că ziua de astăzi marchează începutul une noi ere în viaţa turistică a oraşului, că în câţiva ani clădirile dărăpănate care au mai rămas şi care strică imaginea staţiunii balneare vor fi renovate, că vor fi construite alte pensiuni, restaurante, vor fi lansate alte servicii turistice. Dar trebuie să fim foarte atenţi la un lucru: istoria ultimilor 30 ani a fost o lecţie despre ceea ce se poate întâmpla atunci când interesul personal prevalează faţă de interesul public, când acest interes îi îndeamnă pe unii să distrugă o staţiune în loc să aibă grijă de ea. Trebuie să avem grijă de această comoară, cu care Dumnezeu ne-a binecuvântat. Trebuie să avem grijă de ceea ce am reuşit să reconstruim şi este important să învăţăm generaţiile următoare să facă acelaşi lucru”, a arătat primarul staţiunii Borsec.

Centru construit cu 13,5 milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării Regionale

Construcţia centrului spa & balneo din Borsec a început în anul 2011, cea mai mare parte a finanţării fiind asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale, care a alocat 13,5 milioane de lei. După aproape un an şi jumătate de la începerea lucrărilor, s-a sistat orice finanţare de la bugetul de stat, administraţia locală fiind nevoită să caute soluţii pentru ca investiţia să poată fi finalizată.

Aşa s-a ajuns, în anul 2016, la contractarea unui credit bancar de 13 milioane de lei, la care se adaugă fonduri primite din partea Ministerului Turismului, Consiliului Judeţean Harghita şi sume alocate din bugetul local.

Investiţia totală este de aproximativ 9 milioane de euro

Centrul balnear cuprinde un centru spa şi o bază de tratament, cu o suprafaţă de 2.900 de metri pătraţi şi o capacitate de 1.000 de persoane pe zi în sezonul de vară şi 700 persoane în timpul iernii, iar autorităţile locale susţin că este cel mai mare de acest fel din România.

Va oferi, în zona de spa, piscine interioare şi exterioare, saună finlandeză, infra-saună şi saună cu aburi, iar în zona balneo vor fi posibilităţi diverse de tratament, cum ar fi împachetări cu nămol, masaje sau terapie cu apă minerală caldă şi rece.

Potrivit autorităţilor locale, conceptul FONTANA se bazează pe două pârghii, respectiv Fontana Well (spa şi prevenţie primară) şi Fontana Health (prevenţie secundară şi recuperare, care implică consultaţie medicală).

Oaspeţilor li se promite o experienţă unică în România cu terapii pe bază de plante şi ierburi alpine, în deplină concordanţă cu natura înconjurătoare.

Preţul biletele de intrare va fi cuprins între 50 şi 100 de lei, în funcţie de timpul petrecut în centru, iar pentru copii tarifele vor fi mai mici. Copiii cu vârsta de până la şase ani vor avea gratuitate.

un comentariu

  1. […] Centrul spa&balneo FONTANA din Borsec, considerat unul dintre cele mai frumoase din ţară, a fost inaugurat oficial în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene și a reprezentanţilor Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului şi a Ministerului Sănătăţii. Primarul staţiunii, Mik József, a declarat, la evenimentul inaugural, că după… Cititi mai multe aici: Centrul spa&balneo FONTANA din Borsec inaugurat după investiții de 9 milioane euro […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here