Cum poți trata coatele uscate, ce remedii recomandă specialiștii

2

Există multe motive posibile pentru care coatele tale ar putea să nu fie la fel de netede tot timpul. Petreci mult timp în piscină? Clorul ar putea fi de vină. Încep să scadă temperaturile acolo unde locuiești? Vremea rece și uscată poate absorbi umezeala nu doar din aer, ci și din piele. Află de câteva remedii pentru coatele uscate, scrie catine.ro

Coatele uscate pot fi, de asemenea, rezultatul unei iritații comune ale pielii. Acest lucru poate fi cauzat de ingredientele din anumite săpunuri, parfumuri și loțiuni. Băile sau dușurile fierbinți îți pot usca și ele pielea.

Remedii pentru coatele uscate

În unele cazuri, pielea uscată poate fi un semn sau simptom al unei afecțiuni medicale subiacente. Aceasta include eczeme și psoriazis. Indiferent de cauză, există pași pe care îi poți lua în considerare pentru a ajuta coatele să revină la netezimea lor naturală. Iată cum.

Vezi și: Cum îți poți proteja pielea în sezonul rece. Sfaturi pentru îngrijirea pielii iarna

Reevaluează-ți rutina de duș

Există câteva aspecte diferite ale regimului de duș care ar putea contribui la uscarea pielii din jurul coatelor.

Coatele uscate pot fi rezultatul unui timp prea mare petrecut în apă, așa că limitarea timpului pe care îl petreci la duș sau în cadă poate fi benefică.

Scăderea temperaturii este, de asemenea, o necesitate. Apa fierbinte poate elimina umezeala din piele.

Dacă utilizezi săpun parfumat sau gel de spălat pentru corp, îți recomandăm să iei în considerare să nu conțină parfum. Și acestea pot usuca adesea pielea. Dacă vrei să treci la ceva nou, poți chiar să optezi pentru un produs de spălare o spălare care conține cremă hidratantă în compoziție.

Folosește crema hidratantă potrivită

Dacă nu te hidratezi după fiecare duș sau baie, este timpul să începi. De asemenea, ar trebui să aplici loțiune pe coate oricând sunt expuse la apă sau dacă există o schimbare drastică a temperaturii.

Atunci când alegi o loțiune sau o cremă, caută mereu produse care conțin:

  • ulei de măsline
  • ulei de cocos
  • vaselină
  • unt de cacao
  • unt de shea

Poți găsi loțiuni hidratante și creme hidratante la magazinele și farmacii, disponibile la diferite intervale de preț.

Dacă preferi să încerci un tratament de tipul celor homemade în loc să cumperi loțiuni sau creme, poți să îți faci propriul exfoliant hidratant acasă:

Se amestecă 1/2 cană de zahăr granulat cu 1/3 cană de ulei de măsline.
Freacă amestecul pe coatele afectate. Acest exfoliant natural te va ajuta la îndepărtarea pielii moarte și la hidratarea zonei.

Clătește bine zona după spălare. Pentru rezultate optime, aplică pe zonă vaselina sau alt produs hidratant. Acest lucru te va ajuta la blocarea umidității.

Adaptează îmbrăcămintea

Ai purtat recent un top sau o bluză nouă? Sau poate ai folosit o pătură nouă? Dacă ai pielea sensibilă, unele țesături pot provoca iritații și pot duce la uscăciune.

Dacă observi că simți coatele foarte uscate după ce intră în contact cu o anumită țesătură, uită de ele. Limitează contactul cu materialul și vezi care sunt simptomele. Dacă acestea se diminuează, uscăciunea poate fi rezultatul iritației țesăturilor.

De asemenea, este important să te asiguri că detergentul cu care îți speli hainele nu conține substanțe iritante care pot, de asemenea, să usuce pielea de pe coate. Iritanții potențiali includ:

  • chimicale
  • parfumuri
  • nichel
  • dicromat de potasiu

Când e momentul să apelezi la un dermatolog

Dacă uscăciunea persistă, trebuie să consulți medicul sau dermatologul. Acesta poate fi un semn al unei alergii nedetectate sau al unei alte afecțiuni medicale.

Dacă simptomele se agravează și apar chiar și pete roșii sau sângerări, ar trebui să soliciți asistență medicală. Medicul îți poate evalua simptomele și poate delimita cel mai bun tratament pentru tine.

Deși coatele uscate pot fi incomode, simptomele sunt adesea doar temporare. Îmbunătățirea rutinei de duș sau încercarea unei noi loțiuni poate fi tot ceea ce este necesar pentru a hidrata pielea și a păstra umiditatea.

În unele cazuri, medicamentele fără prescripție medicală sau pe bază de rețetă pentru tratarea uscăciunii pot fi benefice. Dacă simptomele persistă, discută cu medicul sau dermatologul pentru a găsi un tratament potrivit .

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here