Rețetă de weekend din bucătăria mexicană: Chiles Rellenos

2

Dragii noștri, revenim și în această vineri cu materialul cu rețete adunate din toate colțurile lumii. Și, pentru că de curând mexicanii și-au sărbătorit Ziua Națională, în acest weekend vă propunem să să gătiți ca în Mexic!

Bucătăria mexicană este un amestec dintre bucătăria indigenilor (indieni) și a spaniolilor, având la bază ingrediente locale. Mexicanilor le place mâncarea simplă, proaspăt gătită, iar porumbul și ardeii iuți sunt aproape nelipsiți din rețetele gătite de gospodine, iar platourile cu mâncare sunt de obicei viu colorate.

Ingrendientele preferate ale mexicanilor

Roșiile și „tomatillos”  (roșiile verzi), alături de dovlecei și cartofii dulci sunt printre cele mai populare legume din mâncarea tradițională mexicană. Printre fructele cele mai des întâlnite în rețetele lor, găsim ananasul, papaya, avocado și mango. Aroma și intensitatea gustului mâncărurilor mexicane este dată de obicei de condimente precum cimbrul, cuișoarele, de coriandru, oregano, scorțișoară, usturoi, și desigur. Desigur, sunt nelipsiți ardeii iuți, care au o semnificație deosebită și în miturile religioase străvechi ale mexicanilor.

Chiles rellenos- ardei copţi și umpluți cu brânză

Chiles Rellenos este rețeta corespondentă a ardeilor noștri umpluți, în variantă mexicană: ardei capia copți și umpluți cu brânză, apoi prăjiți în ou bătut sau aluat de bere. Varianta originală a rețetei, chiles jalapenos rellenos, cu „jalapenos”, niște ardei extrem de iuți, foarte iubiți de mexicani. Merită încercată și aceea, dar numai de curajoșii care au stomacul foarte sănătos. În fine, să ne întoarcem la rețeta noastră.

chiles-rellenos_large

Ingrediente:

4 ardei capia (sau ardei iuți, pentru curajoși)

1 ceașcă de ulei

3 pahare de brânză tăiată feliuțe sau rasă (alegeți o brânză care se topește)

4 ouă mari, separate

Sare și piper negru proaspăt măcinat, potrivite după gust.

Citește și Câştigă un storcător de fructe cu cea mai benefică reţetă de suc

 

Mod de preparare:

Înainte de toate, spălăm ardeii apoi le facem pe lungime o tăietură, apoi încă una pe orizontală, în partea de sus, pentru a scoate semințele. După ce îndepărtăm semințele cu o linguriță, mai clătim puțin ardeii pentru a le îndepărta pe toate.

Pornim două ochiuri de aragaz la foc mediu spre mare și punem ardeii la copt direct pe flacăra, rotindu-i cu un clește de bucătărie din când în când ca să nu se ardă. Atunci când pielița se umflă și este ușor de îndepărtat, ardeiul este copt (ardeii pot fi copți și la cuptor).

Lăsați puțin ardeii să se răcească, apoi decojiți-i cu grijă. Dacă folosiți ardei iuți, folosiți mănuși.

Pregătiți brânza, fie rasă, fie tăiată feliuțe mici.

După aceasta, presărați fiecare ardei, pe interior și pe exterior, cu sare și piper negru, apoi umpleți fiecare ardei cu brânza pregătită.

Bateți gălbenușurile într-un bol timp de aproximativ două minute.

Apoi bateți și albușul cu puțină sare, cu ajutorul unui mixer, până obțineți o spumă densă.

După aceasta, puneți gălbenușurile peste albușuri și amestecați până la omogenizare.

chiles-rellenos-mod-preparare

Se înfierbântă bine uleiul într-o tigaie.

În uleiul din tigaie, când uleiul este bine încins, punem cam jumătate de ceașcă din amestecul de ou făcut înainte, atât cât să formeze un cerc în care să putem înfășura un ardei umplut.

Puneți ardeiul umplut peste amestecul din tigaie, cu fața în jos și înfășurați-l cu ajutorul unei spatule.

chiles-rellenos-reteta

Prăjiți ardeiul timp de aproximativ 2-3 minute, până când marginile neacoperite ale ardeiului se fac maronii. Repetăm procedura cu fiecare ardei, la sfârșit îi presărăm cu sare.

Se servesc cu sos de roșii, dulce sau iute ori cu smântână.

Poftă bună! Să ne spuneți dacă v-a plăcut!

Sursă foto: www.foodnetwork.com, www.goodtaste.tvwww.chowhound.com

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here