Cinci modele de măști pentru un calorifer admirabil

2

Caloriferele într-o casă sunt absolut necesare, dar de cele mai multe ori ele nu sunt prea aspectuoase datorită vechimii lor, fie sunt vopsite urât, fie au instalația de branșare la sursă prost montată, din punct de vedere estetic. În cele mai multe cazuri cele mai performante radiatoare sunt cele care arată neatractiv.

Există însă câteva idei de a avea calorifere interesante din punct de vedere estetic, dar acestea costă mult. Așadar, dacă vrem calorifere admirabile, cel mai simplu este să îmbunătățim aspectul celor existente fără să renunțăm la confortul termic.

Și cum am putea mai simplu și mai ieftin? În mod sigur cu ajutorul unor măști care în anumite situații pot acoperi și țevile inestetice de tur și retur a apei din calorifer. Eficiența măștilor de calorifer este dată de faptul că ele pot fi folosite și ca piese de mobilier; putem mări glaful ferestrei pe care poate sta un obiect de decor sau un ghiveci cu flori.

Încălzire cu centrale termice Viessmann pentru zonele fără reţea de gaze

Măștile de calorifer pot fi din lemn combinat cu bambus, pânză, alamă sau MDF care la rândul său poate fi vopsit în diverse nuanțe. Prețurile sunt cuprinse între 250 lei și 700 lei, depinde din ce sunt fabricate și de dimensiuni.

Noi am căutat modele de măști la vânzare și am găsit câteva exemple:

  1. Un model inedit și nou pe piața din România este cel din lemn de brad și partea din față din bambus. Această mască permite circularea aerului cald dinspre calorifer spre mediul ambient din cameră datorită feței din bambus care acoperă radiatorul.

2-masca-calorifer-lemn-si-bambus4-masca-calorifer-hawaii-dormitor

2. Varianta de mască de calorifer în combinația lemn și pânză din ratan este mai fragilă dar deosebită din punct de vedere estetic.

3-masca-calorifer-panza 4-masca-calorifer-panza-1

3. Măștile de calorifer din lemn sunt puțin mai grele dar mai nobile, pleacă de la prețul de 250 lei și poate ajunge la 450 lei în funcție de model și dimensiune.

5-masti-calorifer-lemn-1 6-masti-calorifer-lemn-casivaltech-ro

4. O mască de radiator elegantă poate fi constituită din alamă lustruită și lemn cu design personalizat.

7-masca-calorifer-alama-si-lemn-2 8-masca-calorifer-alama-si-lemn-1

5. Modelul modular compus din varianta lemn cu mdf, finisaj vopsit este util datorită design-ului dar și ca funcționalitate.

9-masca-calorifer-lemn-si-mdf 10-masca-calorifer-fonta-rama-mdf

Gândite pentru a fi funcționale și economice, măștile de calorifer reprezintă soluția ideală de a schimba aspectul unei camere și de a proteja radiatorul. Pot fi personalizate datorită dimensiunilor diferite, materialului din care sunt confecționate, dar și culorii alese, din acest motiv nu se pot cumpăra din magazine, se fac doar pe comandă.

2 comentarii

  1. Buna ziua .Mi-as dori si eu o masca de calorifer din lemn ,cum se procedeaza?aveti in stoc toate marimile sau numai prin comanda?Multumesc.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here