Cinci motive pentru care e bine să ai orhidee în casă, află de la specialiști pentru ce sunt bune

1

Orhideele, membre ale familiei Orchidaceae, fac parte dintr-una dintre cele mai diverse și numeroase familii de plante cu flori din întreaga lume. Ele sunt remarcabile pentru frumusețea lor distinctă și pentru diversitatea mare de forme și culori pe care le prezintă. Cu atenție și îngrijire corespunzătoare, aceste plante uimitoare pot să trăiască mulți ani în îngrijirea adecvată a iubitorilor de plante.

Cinci motive pentru care e bine să ai orhidee în casă

Există mai multe motive pentru care este benefic să ai orhidee în locuința ta. În primul rând, prezența uneia sau mai multor orhidee poate îmbunătăți calitatea vieții prin beneficiile aduse respirației și stării de spirit. De asemenea, conform principiilor Feng Shui, orhideele sunt asociate cu aducerea norocului și prosperității, în special atunci când sunt plasate în dormitor.

Descoperă și: Unde recomandă specialiștii că e bine să pui orhideea în casă și ce pământ se pune în ghiveci

1. Îmbunătățirea calității aerului

Orhideele, ca toate plantele, elimină dioxidul de carbon din mediul înconjurător și produc cantități mari de oxigen, care este esențial pentru organismul nostru. În plus, orhideele se numără printre speciile de plante capabile să purifice aerul, eliberându-l de substanțe nedorite și potențial dăunătoare.

2. Oferă o stare de bine

Există multe varietăți de orhidee, toate având în comun frumusețea, dar și beneficii pentru starea de spirit. S-a demonstrat că plantele și florile au un efect calmant asupra minții noastre, iar orhideele pot contribui la menținerea unei atmosfere mai relaxate, datorită posturii elegante a tulpinilor și delicateții florilor lor frumoase.

3. Emană eleganță și rafinament

Orhideele sunt plante ornamentale și pot adăuga o notă de frumusețe și eleganță oricărui spațiu. Florile lor vibrante sunt excelente pentru decorațiuni interioare.

4. Hobby

Cultivarea orhideelor poate fi un hobby frumos și plin de satisfacții. Învățarea despre diferitele specii și tehnici de îngrijire poate fi un proiect interesant și educativ.

5. Atrag norocul și prosperitatea în viața ta

Conform Feng Shui, filozofia bazată pe găsirea echilibrului și pe aducerea energiilor pozitive în locurile în care trăim, orhideele sunt plante considerate aducătoare de noroc. Se crede că ele atrag prosperitatea și dragostea.

Sursa: ego.ro

un comentariu

  1. […] Orhideele, membre ale familiei Orchidaceae, fac parte dintr-una dintre cele mai diverse și numeroase familii de plante cu flori din întreaga lume. Ele sunt remarcabile pentru frumusețea lor distinctă și pentru diversitatea mare de forme și culori pe care le prezintă. Cu atenție și îngrijire… Cititi mai multe aici: Cinci motive pentru care e bine să ai orhidee în casă, află de la specialiști pentru ce sunt bu… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here