Unde recomandă specialiștii că e bine să pui orhideea în casă și ce pământ se pune în ghiveci

2

Orhideea în ghiveci este una dintre cele mai populare plante de apartament, dar și una dintre cele mai pretențioase. Există soiuri de orhidee, care se diferențiază prin culoare, dimensiune și forma florilor. Dar află că, orhideea are nevoie de un pământ anume și de a se uda corect pentru a face flori cât mai des.

Unde trebuie să asezi orhideea în casă

Orhideea este una dintre cele mai complexe specii de plante. În lume există peste 30.000 de tipuri de orhidee și mai bine de 200.000 de hibrizi. Este o plantă tropicală, care iubește căldura și umezeala și poate prelua apa și din atmosferă, nu doar din pământ. Din acest motiv, multe dintre orhidee au rădăcinile deasupra pământului din vas.

Ghiveciul cu orhidee trebuie așezat într-o cameră luminoasă, unde să aibă parte de cât mai multă lumină de la soare. Este ideal ca încăperea să fie poziționată pe partea de sud.

Nu trebuie să fie expusă direct razelor soarelui, pentru că acestea pot face ca frunzele să se usuce și planta să sufere. De asemenea, orhideea nu trebuie să stea aproape de calorifer sau de surse de căldură.

Ce pământ se pune la orhidee

Orhideele în ghiveci au destul de puțin pământ în vas. Multe dintre rădăcinile plantei sunt în afară, iar acest lucru are legătură cu irigarea. Orhideea are nevoie de apă puțină, în caz contrar rădăcinile ei pot putrezi. Ideal este să udăm orhideele cu o cantitate mică de apă, o dată la câteva zile.

Cel mai indicat este să le punem sub jetul de apă și să lăsăm apa să curgă peste ele, apoi să le scurgem bine. În sezonul rece, pentru a ști dacă orhideele au nevoie de apă este suficient să verifici solul din ghiveci. Dacă acesta este umed, orhideea nu are nevoie de apă.

Citește și: O nouă specie de orhidee descoperită în Japonia

Orhideea are nevoie de un pământ care să dreneze bine apa, astfel încât rădăcinile să nu stea în umezeală. Este ideal ca în ghiveci să fie pus un amestec de: scoarță de copac, lemn de ferigă, plută, turbă, cărbune și nisip.

Ingredientul care face orhideea să înflorească

Orhideele înfloresc, de obicei, o dată sau de două ori pe an. Pentru a avea plante cu flori tot timpul anului poate fi nevoie să aplici anumite substanțe cu rol de fertilizant. Înainte de a te îndrepta către cele chimice, din comerț, ține cont de faptul că există ingrediente naturale, la îndemână, care pot face minuni cu orhideea ta.

Unul dintre acestea este sarea amară, numită și sare Epsom sau sulfat de magneziu. Acest ingredient ajută rădăcinile orhideei să absoarbă și să mențină substanțele nutritive și poate fi folosit în orice perioadă a anului. Dizolvă o linguriță de sare Epsom în 2 litri de apă și pune ghiveciul cu orhidee în vasul cu acest amestec.

Lasă-l 10-20 de minute, timp în care rădăcinile vor absorbi soluția de magneziu. Scurge bine apa din ghiveci și repetă procedura după 10-14 zile. Dacă nu ai la îndemână sare amară, poți uda orhideea cu lapte diluat în apă sau cu zer. Acesta se aplică o data la 10-14 zile, în perioada de înflorire.

Sursa: ego.ro

2 comentarii

  1. […] Orhideea în ghiveci este una dintre cele mai populare plante de apartament, dar și una dintre cele mai pretențioase. Există soiuri de orhidee, care se diferențiază prin culoare, dimensiune și forma florilor. Dar află că, orhideea are nevoie de un pământ anume și de a… Cititi mai multe aici: Unde recomandă specialiștii că e bine să pui orhideea în casă și ce pământ se pune în ghiv… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here