Conacul lui Alain Delon din mediul rural, paradisul lui de pace

Locul preferat al marelui actor este un conac în mijlocul naturiii

0

Alain Delon este probabil cel mai îndrăgit actor şi aceasta nu numai datorită zecilor de filme din anii ’60 – ’80 în care a întruchipat personajul principal ci şi prin valorile care le reprezintă şi susţine figura sa: familia, iubirea adevărată, onoarea, tradiţia, natura. Renumitul actor întruchipează pe ecran de cele mai multe ori tânărul fermecător cu idealuri înalte şi nobile iar viaţa şi-a trăit-o întocmai personajului din celebrele sale filme.

O fermă aristocratică în mijlocul naturii

Alain Delon a cumpărat proprietatea Brûlerie în 1971, o proprietate imensă în inima ţinutului Loarei, cu vedere la valea Ouanne. Aici şi-a făcut paradisul său de pace, o enclavă verde în care poate trăi înconjurat de animalele sale, câinii săi preferaţi.

La cumpărare, proprietatea era gigantică: peste o sută de hectare dominate de verdeață și animale – “Avem 14 câini aici”,  explica Mirelle Darc, soţia sa. Aici, cuplul s-a gândit să creeze o oază de familie de vis pentru adulți și copii. O clădire veche a fost demolată pentru a creea un iaz și plaja acestuia, completând grajdurile unei case de dimensiuni generoase. O casă neobișnuită scufundată în mijlocul Loarei, un adevărat conac.

Alain Delon cu unul dintre câinii săi preferaţi

 

Era locul preferat al marelui actor în care se retrăgea şi petrecea mult timp alături de familie, prieteni apropiaţi şi câinii săi îndrăgiţi, bucurându-se de natura generoasă. Printre lucrurile sale favorite se numărau maşina retro, iazul şi piscina, copacii seculari precum şi numeroase obiecte vintage şi opere de artă din interiorul casei.

 

Pe maul iazului şi cu maşina de teren retro

Casa principală este o fermă tip conac în care domină imensele grinzi vechi din lemn.

Imensa sală principală a casei are un aer aristocratic imprimat atât de înălţimea tavanului cu grinzi, de şemineul generos cât şi de operele de artă clasice de dimeniuni mari şi obiectele nobiliare. Pardoseala este din gresie antichizată. Mobilierul de şedere este în schimb modern însă foarte confortabil. Este locul în care se adună întreaga familie. În schimb, biroul lui Alain, în care domină un fotoliu de dimensiuni uriaşe, este extrem de deschis, în legătură directă cu natura înconjurătoare.

Lucrul la birou dar în mijlocul naturii

“Este casa unui iubitor de artă și aici îmi petrec o parte din timp împreună cu famiia, cu cîinii mei, printre tablouri și obiectele din bronz de care sunt foarte mândru”, spunea Alain Delon despre casa sa într-un interviu din anul 1987. Și pe bună dreptate, celebrul personaj este un mare iubitor și colecționar de artă iar multe din lucrările din bronz din proprietatea Brûlerie sunt semnate de Rembrandt Bugatti, unul dintre cei mai mari sculptori de animale din lume. De altfel tigri și lei regali se regăsesc şi în apartamentul parizian al lui Alain Delon de pe Quai Kennedy.

Viaţă de familie

În cadrul unui reportaj dedicat Mireillei Darc, aflăm că ea este dirijorul din spatele interioarelor lui Alain Delon. Anthony Delon, fiul lui Alain, mărturisește cât de implicată este ea în decorul acestei reședințe.

Alain Delon în mijlocul familiei

Cu Mireille Darc în faţa şemineului

“Am făcut casa așa cum ne place nouă să trăim”, a spus Mireille Darc, vorbind despre La Brûlerie. Deși gardurile și zidurile înalte protejează şi astăzi proprietatea, acest lucru nu era obișnuit la acea vreme. Alain Delon a organizat chiar antrenamente de box pentru campionul Jean-Claude Bouttier, care concura pentru titlul mondial împotriva argentinianului Carlos Monzón în 1973. Fiul lui Alain Delon continuă, evocând modul în care actorul a transformat apoi proprietatea gigantică într-un cantonament în mărime naturală. Ringul de box era pus în scenă printre copacii la 100 de metri de casă iar Mireille era responsabilă cu prepararea sucurilor naturale de vitamine.

Proprietatea era atunci gigantică: peste o sută de hectare dominate de verdeață și animale – “Aveam 14 câini aici”,  explica Mirelle Darc. Aici, cuplul s-a gândit să creeze o oază de familie de vis pentru adulți și copii. O clădire veche a fost demolată pentru a creea un iaz și plaja acestuia, completând grajdurile unei case de dimensiuni generoase. O casă neobișnuită scufundată în mijlocul Loarei.

Un reportaj publicat în revista Paris Match în 2018 ne spune mai multe despre interioarele și grădina conacului; iazul și mica sa plajă de nisip precum şi o piscină interioară. o sală de sport care se învecinau cu o sală de jocuri – mașini de pinball, masă de poker, aparate de slot și altele. Un paradis faţă de care actorul pare ușor nostalgic.

​O astfel de proprietate de dimensiuni uriaşe este foarte greu de întreţinut. Ajuns la vârsta senectuţii, Alain Delon se gândeşte că poate cea mai bună decizie este să vândă proprietatea, nelăsând astfel o povară copiilor săi.

Fotografiile prezentate au fost făcute în anii 1983-1987

 

Foto: Getty Images

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here