Condimente expirate, cum sa le folosești în casă

0

O metodă bună de a recunoaște condimentele expirate este să verifici culoarea și mirosul acestora – dacă cele două s-au estompat, înseamnă că nu mai trebuie să folosești condimentele respective pentru gătit. Dar asta nu înseamnă că trebuie să le arunci plicurile cu condimente; ele pot avea alte întrebuințări, iar mai jos enumerăm câteva dintre acestea:

Mix aromatic

Vrei ca locuința ta să miroasă a scorțișoară, ghimbir și piper în combinație cu trandafiri sau citrice? Este suficient să amesteci condimentele menționate cu diferite petale uscate sau coji de fructe într-un vas pentru a obține un mix aromatic cu care vei reîmprospăta aerul din casă. În plus, vasul va avea rol decorativ.

Săpun exfoliant

Granulele unor condimente precum piperul și cuișoarele pot acționa ca exfoliant dacă le adaugi în compoziția săpunului de casă pentru obținerea căruia mai ai nevoie de glicerină, miere, ceai de mușețel, dar și de alte condimente (după preferințe).

Protecție împotriva insectelor

Piperul și chili pot ține la distanță insectele care obișnuiesc să zboare în jurul becurilor aprinse. Amestecă aceste condimente și împrăștie praful pe becuri, fie pe bulb, fie doar la baza acestuia. Piperul negru, de exemplu, combate cu succes furnicile.

Fungicid netoxic

Scorțișoara este un remediu natural foarte bun împotriva fungilor, mai ales în cazul plantelor foarte tinere și a celor de apartament. Adaugă scorțișoară în puțină apă și folosește o sticlă cu pulverizator pentru a stropi plantele.

Ornamente

Pune diferite plante uscate și condimente cu culori contrastante în recipiente cu forme inedite sau în săculeți din material textil și așează-le în fiecare cameră pentru a completa design-ul interior. Astfel, mixul de plante și condimente va lăsa și un miros plăcut în jur.

Vopsea naturală

Dacă aveți copii le puteți pregăti “acurale” naturale combinând condimente și apă pentru a obține diferite culori tomnatice. Cei mici le vor folosi pentru a picta și vor învăța totodată aromele fiecărui condiment.

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: treehugger.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here