Cum arată prima casă din lume scoasă integral la imprimantă

0

Ştim că arabii vor să fie primii care fac lucruri ieşite din comun. De aceea au cea mai înaltă clădire din lume sau mall cu pârtie de schi în interior. Acum, arabii au prezentat prima casă scoasă la imprimantă. Şi nu, nu pe o hârtie. CasoTeca îţi prezintă cum arată prima casă din lume scoasă integral la imprimantă.

Surprinzător sau nu, clădirea arată exact precum randările prezentate. Şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreşedintele şi primul ministrul al Emiratelor Arabe Unite şi guvernator al Dubaiului, a prezentat noua casă scoasă la imprimanta 3D. Casa se află la Emirates Towers şi va găzdui, temporar, fundaţia Dubai Future.

Casa scoasă la imprimanta 3D are toate facilităţile unei case construite pe structuri tradiţionale, precum electricitate, apă, telecomunicaţii şi chiar şi aer condiţionat. În plus, structura vine şi cu câteva elemente de economisire a energiei, precum copertine care să protejeze persoanele din interior de căldura excesivă de afară.

Pentru a realiza toate componentele necesare pentru construcţia clădirii, constructorii au folosit o imprimantă înaltă de şase metri, lungă de 37 de metri şi largă de 12 metri. În afară de echipament, a fost nevoie de o echipă mică de muncitori pentru montarea construcţiei. Şapte instalatori, zece electricieni şi alţi specialişti au lucrat împreună la asamblarea casei complet funcţionale în doar 17 zile! Presa din Dubai relatează că astfel se fac economii de 50% la forţa de muncă comparativ cu imobile de dimensiuni similare, dar construite prin metode convenţionale. Această tehnică de construcţie reduce cu 60% gunoiul produs pe şantier.

Clădirea scoasă la imprimanta 3D a fost construită folosindu-se un mix de ciment şi o serie de materiale de construcţie concepute şi produse în Emiratele Arabe Unite  şi Statele Unite ale Americii. Aceste materiale de construcţie au fost supuse unor teste atât în China, cât şi în Marea Britanie, pentru a fi asigurată siguranţa.

Casa are o suprafaţă de 250 de metri pătraţi şi va fi folosită pe post de birou, însă aceasta este doar prima de acest gen pe care guvernul din Dubai vrea să o construiască. Vă lăsăm mai jos să vedeţi cum arată prima casă din lume scoasă integral la imprimantă.

dubai

dubai2

dubai4

dubai3

dubai5

dubai6

dubai7

dubai8

Sursa foto: Guvernul din Dubai

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here