Cu ce să stropești plantele din casă pentru o înflorire uimitoare. Cu ce trebuie să amesteci apa

1

Plantele de apartament sunt o sursă de frumusețe și bucurie pentru mulți dintre noi. Ele pot fi un decor elegant pentru orice casă și pot oferi un plus de prospețime și culoare. Cu toate acestea, pentru a se dezvolta optim, plantele au nevoie de o îngrijire corespunzătoare.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale îngrijirii plantelor de apartament este fertilizarea. Aceasta asigură plantelor nutrienții de care au nevoie pentru a crește și a se dezvolta sănătos. În acest articol, îți vom dezvălui un amestec puternic pe care îl poți folosi pentru a stropi plantele din casă, pentru a le asigura o înflorire spectaculoasă.

Cu ce să stropești plantele din casă pentru o înflorire uimitoare

Fie că locuim la curte sau într-un apartament, pentru mulți dintre noi florile sunt oțiunea numărul 1 atunci când vorbim de înfrumusețarea locuinței. Însă atunci când alegem să avem flori în casă, un lucru esențial de care ar trebui să ținem cont este faptul că acestea au nevoie de o îngrijire corespunzătoare.

Adesea, mulți dintre noi se rezumă doar la a le uda și a le poziționa într-un loc luminos. Însă nu este suficient pentru ca ele să crească armonios și să se dezvolte optim. Fertilizarea joacă un rol extrem de important în creșterea plantelor.

Dacă observi plantele tale nu înfloresc, problema poate să nu țină de cât de multă apă le pui sau de lumină. Ci cel mai probabil este un semn că au nevoie de puțin îngrășământ. Și nu trebuie neapărat să te deplasezi până la magazinul de bricolaj pentru a cheltui bani pe nutrienții de care plantele tale au nevoie. Este suficient să apelezi la o opțiune banală și în același timp organică. Este vorba de coaja de banană.

Coaja de banană este bogată în potasiu, fosfor și calciu, adică nutrienții esențiali de care plantele tale au nevoie pentru a se dezvolta optim. În plus, un alt avantaj al cojilor de banane este faptul că acestea ajută florile și la întărirea imunității, fiind ferite astfel de boli sau alți dăunători.

Descoperă și: Plante otrăvitoare pe care oricine le are în casă. Află cât de periculoase sunt

Cum se procedează

Fertilizarea florilor de apartament cu ajutorul cojilor de banane nu este deloc un lucru complicat. Adună cojile de banane pe care în mod normal le-ai fi aruncat și taie-le mărunt. Adaugă puțină apă într-un blender alături de cojile de banane tocate. Lasă blenderul să funcționeze până când observi că s-a format o pastă omogenă. Apoi adaugă încă puțină apă și lasă amestecul timp de 24 de ore.

Tot ce trebuie să faci apoi este să uzi plantele o dată pe săptămână folosind amestecul obținut. Rezultatul va fi uimitor! Vei fi surprins de cât de repede își vor reveni plantele tale. Îți vor încânta privirea cu florile lor superbe.

Sursa: ego.ro 

un comentariu

  1. […] Plantele de apartament sunt o sursă de frumusețe și bucurie pentru mulți dintre noi. Ele pot fi un decor elegant pentru orice casă și pot oferi un plus de prospețime și culoare. Cu toate acestea, pentru a se dezvolta optim, plantele au nevoie de o… Cititi mai multe aici: Cu ce să stropești plantele din casă pentru o înflorire uimitoare. Cu ce trebuie să amesteci ap… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here