Cum ajută semințele de in la slăbire și cum e indicat să le consumi

1

Pentru a beneficia pe deplin de semințele de in, ar trebui să le măcini înainte de consum. Tractul digestiv nu poate digera stratul lor exterior protector.

Deci, dacă le consumi întregi, nu vei putea extrage prea mulți nutrienți. Bea multă apă atunci când adaugi semințe de in în dieta ta. Află cum ajută semințele de in la slăbire și cum e indicat să le consumi.

Obezitatea a devenit o problemă majoră care duce la diferite afecțiuni degenerative, cum ar fi diabetul și bolile cardiovasculare.

Prin urmare, pierderea în greutate câștigă multă importanță. Nu ajută doar la o stare de sănătate mai bună, ci și pentru bunăstarea mentală.

Semintele de in: de ce ai nevoie de ele? | ViataVerdeViu.ro

Cum ajută semințele de in la slăbire

Semințele de in sunt bogate în nutrienți și fibre, cu utilizări multiple. Inul este cultivat pentru semințele sale. Acestea pot fi transformate în făină sau se pot presa în ulei.

Semințele de in ajută la pierderea în greutate, deoarece sunt bogate în fibre și, prin urmare, conferă sațietate. Acest lucru ajută la suprimarea dorinței de a mânca, reducând astfel caloriile din alimentație.

În plus, tractul digestiv este stimulat de alimente bogate în fibre și ajută la ameliorarea problemelor medicale precum constipația. Consumul de fibre este esențial pentru deplasarea alimentelor prin intestine și pentru a menține colonul liber.

De asemenea, este esențial în stabilizarea zahărului din sânge și, cumulativ, te va ajuta să ajungi la o greutate sănătoasă.

Semințele de in au, de asemenea, un conținut mare de acizi grași Omega-3, care au dovedit beneficii pentru sănătate. Deși impactul lor asupra pierderii în greutate este încă neclar, s-a dovedit că reduc inflamația, luptă împotriva bolilor autoimune și reduc riscul anumitor tipuri de cancer, scrie indianexpress.com.

Semințele de in sunt bogate în lignină (un polimer complex care se găsește în pereții celulari ai plantelor) care conferă plantelor textura lor rigidă sau lemnoasă. Cercetări recente au descoperit că această componentă a semințelor de in nu doar că ajută la pierderea în greutate, dar ar putea, de asemenea, să reducă tensiunea arterială și să susțină sănătatea rinichilor. Proprietățile sale asemănătoare estrogenului și proprietățile antioxidante ar putea reduce riscul de cancer.

Inul este o sursă bună de proteine. Necesită mult timp pentru a se digera și este plin de aminoacizi care sunt esențiali în repararea celulelor și creșterea musculară. Consumând mai multe proteine, te vei simți sătulă mai mult timp. Vei avea mai puține pofte și îți vei dezvolta forța musculară.

Semințe de in, într-un bol cu salată

Cum se consumă semințele de in

Pentru a obține beneficiile complete ale semințelor de in, ar trebui să le macini înainte de consum, deoarece tractul digestiv nu va putea digera pe deplin stratul exterior protector al semințelor.

Deci, dacă le consumi întregi, nu vei putea extrage mulți nutrienți. Bea multă apă când adaugi semințe de in în dieta ta. Pentru ca fibrele să-și facă treaba, au nevoie de apă pentru a se deplasa prin sistemul digestiv.

Cel mai simplu mod de a încorpora semințele de in în dieta ta este prin adăugarea unei lingurițe de semințe de in măcinate la 230 de ml de apă fierbinte. Adaugă un strop de suc proaspăt de lămâie pentru a da apei puțină aromă și un pic de vitamina C.

Amestecul rezultat poate fi adăugat în supe, smoothie-uri, iaurturi și cereale. Poate fi adăugat în produse de panificație, cum ar fi prăjiturile și prăjiturile. Deși semințele de in sunt utile la pierderea în greutate, acestea au diverse beneficii pentru sănătate, nu te poți rezuma doar la ele dacă vrei să slăbești. Trebuie să fie susținut de un stil de viață care include o dietă echilibrată și să faci cel puțin o jumătate de oră de activitate fizică pe zi.

un comentariu

  1. […] Pentru a beneficia pe deplin de semințele de in, ar trebui să le măcini înainte de consum. Tractul digestiv nu poate digera stratul lor exterior protector. Deci, dacă le consumi întregi, nu vei putea extrage prea mulți nutrienți. Bea multă apă atunci când adaugi semințe… Cititi mai multe aici: Cum ajută semințele de in la slăbire și cum e indicat să le consumi […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here