Ștrudelul cu dovleac, nuci și scorțișoară este ”dulcele” care nu ne lipsește din casă în această perioadă a anului, relatează ego.ro
Pentru mulți oameni, toamna se asociază cu această delicioasă legumă- fruct. În plăcinte, supe, salate și mai nou, în latte-uri, ne place dovleacul, atât în preparate dulci cât și în cele sărate.
Dovleacul, utilizat în numeroase
Știați că dovleacul este considerat de unii o legumă, iar de alții un fruct? Nu contează prea mult din ce categorie face parte, atât timp cât știm despre dovleac că este un aliment sănătos, cu o mulțime de beneficii pentru sănătatea noastră.
Dovleacul poate fi introdus în alimentația bebelușilor, începând cu perioada de diversificare, de asemenea este recomandat a fi consumat de către femeile însărcinate, el având o concentrație mare de vitamine, minerale și fibre.
Cum se alege dovleacul potrivit pentru plăcintă?
Revenind la rețeta de ștrudel cu dovleac, vă voi descrie pas cu pas cât de simplu se face acest desert aromat. În primul rând, dovlecii pentru plăcintă diferă de ceilalți dovleci, cum ar fi cei folosiți pentru Halloween. Dacă nu știți care sunt dovlecii potriviți pentru plăcintă, găsiți mai jos câteva caracteristici ale dovlecilor plăcintari:
- dovlecii plăcintari se deosebesc de ceilalți dovleci prin formă și culoare
- un dovleac plăcintar este copt cu cât are mai puține dungi verzi
- dovleacul pentru plăcintă are în interior multă pulpă și mai puține semințe
- un dovleac plăcintar cântărește în jur de 2-3 kilograme
Foile de plăcintă pentru ștrudel sunt cumpărate din comerț dar se pot face și de casă. Cele făcute în casă necesită mai multă răbdare și timp.
Pentru începători în ale plăcintelor, atenție la tipul de foi pe care le cumpărați, se găsesc foi de plăcintă, aluat pentru foi de plăcintă sau aluat pentru foietaj congelate sau refrigerate. Pentru ștrudel, alegeți foi de plăcintă care conțin 12-13 foi.
Ingrediente
- 1 pachet foi de plăcintă
- 800 grame dovleac plăcintar ( miez)
- 50 grame unt
- 100 grame nucă mărunțită
- 150 grame zahăr alb/ brun
- 2 lingurițe scorțișoară
Mod de preparare
1. Am avut foi de plăcinte congelate pe care le-am lăsat la decongelat, în frigider, cu o seară înainte. Se pot decongela și la temperatura camerei cu câteva ore înainte.
2. Am curățat dovleacul și l-am mărunțit în robotul de bucătărie.
3. Nucile le-am prăjit-o rapid într-o tigaie. Atenție, nuca se arde foarte repede. Nucile prăjite le-am tocat cu un cuțit.
4. Dovleacul mărunțit l-am amestecat cu nucile tocate, zahărul și scorțișoara, apoi l-am călit în unt
5. Nu l-am lăsat mult la călit, doar cât s-a topit zahărul
6. Am lăsat dovleacul la răcorit, timp în care am împărțit foile de plăcintă, câte 4 foi pentru fiecare ștrudel, vor ieși trei bucăți dolofane de ștrudel
7. Umplutura de dovleac am împărțit-o ochiometric la trei. Puteți folosi cântarul pentru acest pas.
8. Am uns fiecare foaie cu unt topit, le-am suprapus căte patru apoi am adăugat umplutura de dovleac.
9. Foile cu umplutură le-am rulat și împăturit la capete apoi le-am pus în tava tapetată cu hârtie de copt
10. Am dat tava la cuptorul încins la 180 de grade pentru 15 minute.
11. Am scos rulourile cu dovleac din cuptor și le-am pudrat cu zahăr pudră vanilat.
[…] Ștrudelul cu dovleac, nuci și scorțișoară este ”dulcele” care nu ne lipsește din casă în această perioadă a anului, relatează ego.ro Pentru mulți oameni, toamna se asociază cu această delicioasă legumă- fruct. În plăcinte, supe, salate și mai nou, în latte-uri, ne place dovleacul, atât… Cititi mai multe aici: Ștrudel cu dovleac și nuci coapte. Rețetă ușoară pentru începători […]
[…] Descoperă și: Ștrudel cu dovleac și nuci coapte. Rețetă ușoară pentru începători […]