Cum amenajăm biroul de acasă: sfaturi utile

0

Curios, randamentul angajaților s-a dovedit mai bun când aceștia lucrează de acasă, așa că plata chiriei și întreținerii pentru birouri, un cost destul de însemnat pentru multe companii, nu se mai justifică. În schimb, munca de acasă vine cu o serie de provocări. Cea mai importantă este găsirea acelui loc în care eficiența să fie maximă. Ideal este să aveți deja un birou sau o camera care să poată fi transformată în birou, iar atunci lucrurile sunt extreme de simple.

Totuși, chiar într-o locuință mică, dacă nu puteți dedica o încăpere biroului, puteți amenaja un colț de lucru în living sau chiar în bucătărie sau balcon. Ideal ar fi să beneficiați de lumină naturală, iar amplasarea biroului trebuie să fie astfel ca lumina să vină din stânga (pentru dreptaci).

De asemenea, aveți grijă ca între sursa de lumină și suprafața biroului să existe o distanță de cel puțin 30 de centimetri. Spre deosebire de munca la birou, acasă se recomandă o mică pauză de 5-10 minute în care să se facă puțină mișcare fizică: mișcări de brațe, stretching și câțiva pași.

Dacă ai un spațiu deschis, cu o zonă de ședere într-o parte, puteți amplasa biroul în spatele canapelei. Un colț de încăpere neutilizat, cum este cel de lângă televizor sau șemineu, poate fi locul ideal pentru amplasarea unui mini-birou.

Masă rotundă

În locul unui birou complet, puteți opta pentru o masă rotundă, așezată într-un colț nefolosit. Este o opțiune excelentă pentru interioarele aglomerate sau pentru camerele de familie, putând astfel lucra în zona în care se strânge întreaga familie.

Dacă dispuneți de un living mare, puteți dedica biroului o zonă din aceasta, prin amplasarea aici a unui mobilier specific în fața unui perete. Pentru a evidenția biroul față de restul elementelor de mobilier din cameră, adăugați un mic covor.

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here