”Visul American”, grozav în arhitectura unei case de lângă București

2

”Visul American” arată grozav în arhitectura unei case construite lângă București. Amplasată în apropiere de București pe un teren în suprafață de 600 metri pătrați, casa din lemn tip vilă, în stil american, parter și etaj, are o suprafață pe nivel de 124 metri pătrați.

Amenajarea interioară, realizată de către designerul Natalia Beleva, a fost făcută tot în stil american, dar au fost adăugate și o serie de elemente clasice. Atât exteriorul, cât și interiorul au fost finisate și decorate cu materiale de înaltă calitate și finisaje durabile, care fac casa primitoare.

AMBIENT ȘI FINISAJE

Colaborarea dintre client, designer și furnizori s-a bazat, ca în orice proiect care se dovedește un succes, pe încredere. Având libertate de exprimare, s-a obținut un ambient îndrăzneț și inedit.

Datorită ferestrelor generoase, lumina care pătrunde din abundență a permis folosirea
culorilor puternice și contrastante. Tâmplăria din lemn ajută la izolarea termică, dar are și un aspect plăcut. Jaluzelele încorporate sunt foarte practice, deoarece împiedică depunerea
de praf și nu se deteriorează. La interior a fost ales mobilierul clasic, confecționat la comanda din lemn masiv. Astfel, pe lângă rezistența sporită, a fost conferit spațiului o inegalabilă notă de eleganță.

Vezi și Mesajul unui producător mic de mobilă: Cumpărați produse românești să salvăm economia!

ORGANIZAREA CASEI

Casa este formata din 3 dormitoare, o cameră de oaspeți și 3 băi. La parter sunt livingul, zona de citit, bucătăria și zona de luat masa. Tot la parter se regăsesc dormitorul pentru oaspeți și o baie, iar la etaj se află trei dormitoare. Camera de zi include un colț de lectură adiacent, cu o colecție generoasă de cărți, iar din bucătărie și zona de luat masa se poate accesa terasa din curte.

La parter sunt holul de acces, livingul, zona de citit, bucătăria și zona de luat masa. Tot la parter se regăsesc dormitorul pentru oaspeți și o baie. Holul este simplu, în tonuri deschise și luminoase, cu mobilier din lemn cu aspect rustic, care oferă proprietarilor spațiu amplu de depozitare ascunsă.

PALETA DE CULORI

În majoritatea încăperilor, paleta de culori este tipică stilului american: culori naturale, pământii, și nuanțe deschise de gri-albăstrui. Camera de zi iese din tiparul stilului american, cu nuanțele sale dinamice și vibrante.

Prezența culorii Living Coral conferă spațiului o tentă de eleganță și o influență contemporană. De altfel, camera de zi este o explozie de culori, cu nuanțe vii de portocaliu și violet. Mobilierul de înaltă calitate prezintă o gamă largă de materiale textile și finisaje, făcând din combinația de texturi și culori o uimire pentru simțuri.

Datorită ferestrelor generoase, lumina care pătrunde din abundență a permis folosirea culorilor puternice si contrastante.

În plus, a fost montată o pardoseală din lemn masiv finisată cu ulei care dă casei un aspect cald și natural. Modelul în coada de rândunică oferă un punct de atracție și dinamism în camerele liniștite care sunt specifice stilului american, iar în sufragerie s-a folosit un model simplu pentru îmbinarea parchetului, datorită varietății de culori.

Decorațiunile, care au o importanță deosebită deoarece încheagă și finalizează amenajarea, au fost alese împreuna cu beneficiarul de la Ethan Allen. Prin intermediul accesoriilor s-a adăugat culoare și dinamism spațiului.

FUNCȚIUNI

Bucătăria a fost amenajată în stil clasic, cu plinte înalte și cornișe detaliate la mobilier.
Aragazul și hota late sunt elemente cheie, iar brandurile de înaltă calitate fac acest spațiu foarte practic. Cu toate că arată bine, electrocasnicele nu îți atrag atenția de la mobilier, gresie și faianță. Alegeri foarte inspirate, acestea sunt importate din Italia. Din bucătărie se ajunge la terasa exterioară unde se poate lua masa în zilele călduroase.

La etaj se afla un dormitor matrimonial care are o zonă special dedicată pentru birou, un dormitor cu dressing, încă un dormitor și o baie. În dormitorul matrimonial au fost folosite
tonuri liniștitoare, fără contraste, pentru a crea un spațiu relaxant și odihnitor. Unul dintre
dormitoarele de la etaj are ca piesă centrală un pat tapițat cu piele, oferind încăperii un aer
modern și masculin.

Furnizori de mobilier și accesorii: Roche Bobois, Linea Oro, Natural Wood Floor, Class IN, bucătăria de la Aster, importată de Novel Studio 42, Delta Studio, SSAB.

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here