Cum amenajezi o bibliotecă simplă

2
Locul ideal pentru o bibliotecă este biroul, aici putând fi şi un loc de relxare
Locul ideal pentru o bibliotecă este biroul, aici putând fi şi un loc de relxare

În apropierea bibliotecii, un fotoliu confortabil, alături cu un lampadar sau  eventual cu o măsuţă cu veioză, poate fi aranjamentul ideal de retragere pentru relaxare, o lectură interesantă sau răsfoitul unei reviste glossy, cum sunt cele de home&deco, Casoteca, de exemplu. Locul ideal al unei biblioteci este în birou, fiind însoţită de un mobilier specific biroului. Acest lucru nu se poate însă realiza în locuinţele mici în care trebuiesc găsite alte soluţii.

Alături de bibliotecă este indicat să se găsească un fotoliu su o pereche de fotolii
Alături de bibliotecă este indicat să se găsească un fotoliu su o pereche de fotolii

Să nu uităm că locuinţele nobiliare sau burgheze aveau o încăpere specială denumută chiar bibliotecă, pereţii fiind tapetaţi cu mobilier de depozitare a cărţilor. Decorul era deosebit. O idee astăzi este de a plasa cărţiele în jurul deschiderilor mai mari dintre încăperi, ca un chenar, aceasta asigurând un plus interesant decorului de interior.

Biblioteca poate reprezenta, în acelaşi timp, un suport ideal pentru decoraţiuni care să îmbogăţească decorul de interior. Spre deosebire de trecut, este în tendinţe ca piesele de mobilier să nu stea goale ci să fie însoţite de astfel de decoraţiuni.

Multe biblioteci actuale sunt piese de mobilier complexe, având dulapuri la bază şi în care se pot instala şi alte obiecte, cum sunt televizoarele.

O bibliotecă simplă poate fi reinventată și redecorată în mai multe stiluri. Noi am ales 3 sugestii care să te inspire!

Organizat și practic

Dacă te încadrezi în această categorie și ai neapărat nevoie de spațiu pentru bibliorafturi și acte, așează-le în funcție de cât de des trebuie să le accesezi. Cele mai vechi, pe raftul de sus, cele curente, la nivelul ochiilor, iar cutiile în care stochezi diverse produse de papetarie pe rafturile cele mai joase.

Ca obiecte, câteva vaze înalte pot aduce un plus de culoare și pot sparge monotonia bibliotecii. Și cutiile de depozitare pot da un rezultat încântător dacă se alege o paletă dindouă sau trei culori, pentru a se evita stilul industrial.

Pentru cititorii împătimiți

Poţi să îţi creezi un sistem de organizare și să te axezi pe el oricând vrei să rearanjezi cărțile. De exemplu, pune volumele în ordine alfabetică după autor sau după gen. Astffel, când va trebui să pui cărțile la loc îți va fi mult mai uşor, la fel ca atunci când vei avea nevoie din nou de ele.

Este bine să ţii cărţile în bibbliotecă în poziţia verticală
Este bine să ţii cărţile în bibbliotecă în poziţia verticală

O biblioteca mare și plină ochi are un aspect greoi și dă camerei un aspect încărcat.Pune cărțile pe verticală și menține-le în echilibru folosind obiecte decorative. O vază cu flori, boluri sferice, recipiente transparente sau chiar un bibelou (da, au revenit la modă), pot fi alegeri bune. Pentru decorurile mai stilate, o sculptură va adăuga un aer de nobilitate.

Pentru o bibliotecă stilată

Caută echilibrul, joacă-te cu înălțimea, plasând obiecte pe cutii de lemn, sau pe niște cărți așezate pe orizontală.

În bibbliotecă poţi pune obiectele tale preferate și să le combini cu diferite mărimi și texturi.
În bibbliotecă poţi pune obiectele tale preferate și să le combini cu diferite mărimi și texturi.

Poţi alege obiecte pe care le adori și să le combini cu diferite mărimi și texturi. Nu te limita doar la poze înrămate, ci alege lumânări parfumate, statui de mici dimensiuni, boluri, de asemenea. Acestea vor da proporție și echilibru picturilor și imaginilor înrămate. Totul trebuie să fie şic, nu îngrămădit.

 

2 comentarii

  1. […] În apropierea bibliotecii, un fotoliu confortabil, alături cu un lampadar sau  eventual cu o măsuţă cu veioză, poate fi aranjamentul ideal de retragere pentru relaxare, o lectură interesantă sau răsfoitul unei reviste glossy, cum sunt cele de home&deco, Casoteca, de exemplu. Locul ideal al unei… Cititi mai multe aici: Cum amenajezi o bibliotecă simplă […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here