Îmbrăcăminte de siguranță reflectorizantă

1

Îmbrăcămintea de siguranță reflectorizantă este îmbrăcămintea (de exemplu, veste, geci sau salopete) pe care lucrătorii le pot purta pentru a îmbunătăți cât de bine îi „văd” ceilalți. Cel mai adesea, îmbrăcămintea reflectorizantă este purtată pentru a alerta șoferii și alți operatori de vehicule despre prezența unui lucrător, în special în condiții de lumină scăzută și întuneric. Se pot purta, de asemenea, accesoriile reflectorizante pentru a crește vizibilitatea purtătorului în situațiile în care o parte sau tot corpul purtătorului ar putea fi ascuns (de exemplu, frunze/copaci, bariere de trafic, etc)

Când este necesară această îmbrăcăminte?

Îmbrăcămintea reflectorizantă este necesară dacă lucrezi în condiții de lumină slabă și vizibilitate slabă, mai ales dacă lucrezi în jurul vehiculelor în mișcare (mașini, camioane sau alte utilaje care călătoresc cu putere proprie, cum ar fi stivuitoare, buldoexcavatoare, etc). Articolele reflectorizante îți permit să fii văzut de șoferii acelor vehicule de la distanță mai mare, astfel încât aceștia să poată răspunde în consecință, ceea ce îți sporește siguranța la locul de muncă. Ochiul uman răspunde cel mai bine la obiectele mari, contrastante, strălucitoare sau în mișcare. Vizibilitatea lucrătorilor este îmbunătățită de contrastul ridicat de culoare dintre îmbrăcăminte și mediul de lucru în care este văzută.

Înainte de a selecta orice îmbrăcăminte reflectorizantă, confirmă întotdeauna cerințele legislative pentru locul în care te afli și munca pe care o desfășori. De exemplu, anumite sarcini pot necesita îmbrăcăminte specifică. Caută la topprotectie articolele care sunt necesare în domeniul tău de activitate, pe care le vei găsi în dimensiuni și modele diferite.

Cum alegi echipamentele potrivite?

Se recomandă efectuarea unei evaluări a pericolelor pe fiecare loc de muncă, pericolele cunoscute sau potențiale pe care le poate întâmpina un lucrător în timpul îndeplinirii unei sarcini. Această evaluare ajută la determinarea riscului pentru lucrători de a fi loviți de vehicule în mișcare și a condițiilor de mediu în care se efectuează munca.

Odată ce pericolele sunt identificate, angajatorul poate selecta controalele adecvate. Este important să se elimine sau să se reducă pericolele folosind inginerie (de exemplu, bariere fizice) și controale administrative (de exemplu, lucru în timpul zilei). Îmbrăcămintea reflectorizantă este considerată a fi echipament de protecție personală și poate fi folosită în plus față de alte metode pe care le-ai primit în cadrul instruirii la locul de muncă.

Există anumite caracteristici pentru echipamentele de protecție, fie ca vorbim despre accesorii sau despre îmbrăcăminte. De exemplu, există specificații în privința dimensiunilor benzilor reflectorizante și în privința modului în care acestea sunt aplicate și unde sunt aplicate. Nu este atât de strictă recomandarea în ceea ce privește hainele reflectorizante folosite în activitățile sportive, acestea însă trebuie să fie eficiente și să te facă vizibil pe marginea drumului sau pe trotuar. De cele mai multe ori, vei găsi haine cu benzi reflectorizante în zona lombară și deasupra gleznelor, pe spatele piciorului. De asemenea, mici benzi reflectorizante poți găsi și pe încălțămintea pentru alergare.

un comentariu

  1. […] Îmbrăcămintea de siguranță reflectorizantă este îmbrăcămintea (de exemplu, veste, geci sau salopete) pe care lucrătorii le pot purta pentru a îmbunătăți cât de bine îi „văd” ceilalți. Cel mai adesea, îmbrăcămintea reflectorizantă este purtată pentru a alerta șoferii și alți operatori de vehicule despre prezența… Cititi mai multe aici: Îmbrăcăminte de siguranță reflectorizantă […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here