Cum arată cel mai mare iglu din lume

0

Cel mai mare iglu din lume, cu un diametru de 12,9 metri și cu o înălțime interioară de 9,92 metri, a fost construit în stațiunea elvețiană Zermatt, iar recordul a fost recunoscut oficial de Guinness World Records.

3Stațiunea elvețiană este una dintre cele mai „bogate” stațiuni în soare și pârtii de schi, acestea din urmă măsurând nu mai puțin de 360 de kilometri. Aici, zona de schi este situată la cea mai mare altitudine din Europa, zăpada fiind „garantată” 365 de zile pe an, iar Zermatt este considertă de mulți un rai pentru iubitorii de zăpadă.

Există pârtii pentru începători, experți, dar și pârtii pentru toți turiștii, indiferent de gradul lor de pregătire. Pentru relaxare, turiștii au la dispoziție și trasee pentru drumeții de iarnă și trasee pe care se pot deplasa cu rachete de zăpadă, cu vedere spre vârful Matterhorn.

De asemenea, Zermatt este și o stațiune foarte „verde”, nefiind permisă deplasarea cu automobile. Posesorii de automobile parchează într-un sat apropia, Täsch, de unde deplasarea se face cu trenul. În Zermatt, toată lumea se deplasează pe propriile picioare. Mai sunt folosite și vehicule, însă doar electrice. Și poliția își folosește propriile picioare pentru deplasare.

Acest iglu a fost construit în aproximativ 2.000 de ore de muncă de echipa celor de la Igloo Village, fiind folosite 1.387 de „cărămizi” din zăpadă, și echipamente Stihl.

 

2 1

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here