Cum aranjezi mobila într-un living mic

1

Să decorezi un living mic poate fi o provocare. Majoritatea apartamentelor din România au fost construite în perioada comunistă, atunci când nu se punea accentul pe spaţialitate. Chiar dacă ai un living într-un apartament decomandat sau semidecomandat, provocarea este aceeaşi. CasoTeca îşi spune cum aranjezi mobila într-un living mic.

Livingul este locul în care petrecem o mare parte din timp şi totodată locul unde ne aşteptăm musafirii. Dar, cum să faci ca o cameră să arate bine, mai ales atunci când trebuie să faci mai mult loc pentru invitaţi şi să fie un mediu în care să vă simţiti bine? Ei bine, sunt câteva sfaturi pe care trebuie să le iei în calcul atunci când te apuci de decorat.

Cum aranjezi mobila într-un living mic

Nu cumpăra doar mobilă de mici dimensiuni. Una dintre cele mai mari greşeli pe care le fac oamenii este să cumpere piese mai mici de mobilier şi să le înghesuie în living. În schimb, ar fi bine să accepţi că spaţiul îţi impune o limitare în a decora şi este bine să foloseşti mai puţine piese de mobilier, dar care să fie de dimensiuni medii. Să aranjezi mai multă mobilă în living îl poate face mai mic decât pare.

Cum aranjezi mobila într-un living mic

Canapelele şi fotoliile cu braţe uriaşe, măsuţele de cafea cu baze masive sau corpurile de iluminat de dimensiuni mari fac dintr-o cameră mică să pară şi mai mică. Şi asta din cauza proporţiilor, la fel ca în cazul mobilei. Ce poţi face? Alege o canapea şi fotolii care nu au braţe masive, sau chiar deloc, măsuţe de cafea care sunt mici şi uşor de mutat, dar şi corpuri de iluminat care nu încarcă tavanul.

Cum aranjezi mobila într-un living mic

Caută alternative. Cu toţii tindem să fim prinşi în capcana a ceea ce ar trebui să avem în casă. Dar, circmstanţe speciale necesită soluţii speciale. Nu în fiecare living e nevoie de o canapea, de scaune sau de o masă de cafea. De exemplu, mulţi consideră că o masă de cafea este un must-have în fiecare living, dar dacă spaţiul este îngust, atunci caută alte variante. Spre exemplu, poţi folosi tabureţi sau o bancă.

Cum aranjezi mobila într-un living mic

Dacă livingul este unul de tip vagon, atunci nu pune mobilier pe pereţi! Vei înguta spaţiul şi mai mult. În plus, poţi folosi obiecte circulare sau ovale, precum o masă de cafea sauun taburet. Şi ca să mai spargi spaţiul vagon, în loc de  o canapea lungă, foloseşte două canapele mai mici, în unghi de 90 grade.

Cum aranjezi mobila într-un living mic

Încearcă să decorezi livingul cu cel puţin două piese de mobilier de aceeaşi culoare cu peretele. În acest fel, piesele se vor integra bine în decor.

Cum aranjezi mobila într-un living mic

Contează mult şi ce culoare foloseşti pentru pereţi. Dat fiind faptul că livingul este mic, evită culorile stridente şi mergi pe cele pastelate.

Cum aranjezi mobila într-un living mic

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here