Cum arată noul hotel Ritz din Paris

0

Unul dintre cele mai spectaculoase hoteluri din lume şi-a redeschis recent porţile, după câţiva ani de renovare. Printre cei mai notabili oaspeţi ai hotelului se numără creatoarea de modă Coco Chanel, scriitorul Ernest Hemingway şi Prinţesa Diana. CasoTeca îţi prezintă cum arată noul hotel Ritz din Paris.

Hotel Ritz se află chiar în inima Parisului, de unde se vede Piaţa Vendome şi a fost fondat în 1898, constuit fiind în spatele faţadei unei case din secolul al XVIII-lea. Acesta este primul hotel din Europa care a oferit clienţilor baie en suite, telefon şi electricitate în fiecare cameră. Hotelul şi-a stabilit rapid o reputaţie de lux, iar printre cei care s-au cazat aici de-a lungul vremii se numără regi, politicieni, scriitori, vedete de cinema şi cântăreţe. Câteva camere ale hotelului poartă numele unor faimoşi oaspeţi, precum Coco Chanel şi Ernest Hemingway, care au trăit în acest hotel ani buni. Barul hotelului poartă numele scriitorului Hemingway şi a fost inaugurat în cinstea acestuia.

Fondat de hotelierul elveţian Cesart Ritz, hotelul a fost vândut în 1976 omului de afaceri egiptean Mohamed Al-Fayed, tatăl lui Dodi Al-Fayed, iubitul Prinţesei Diana.

În 2012, hotelul a fost închis pentru cel mai amplu proces de renovare din istorie, care a necesitat investiţii de 220 de milioane de lire sterline şi a fost redeschis de-abia la începutul acestei luni. În cadrul hotelului a fost amenajat şi un centru SPA, un serviciu tot mai cerut de clienţii pretenţioşi, dar şi camerele au fost renovate.

Cât despre preţuri, acestea pornesc de la 1.000 de euro/noapte pentru o cameră dublă şi pot depăşi pragul de 25.000 de euro pentru o singură noapte în camera ce poartă numele celebrei creatoare de modă Coco Chanel. Chiar dacă tarifele fabuloase ne împiedică să ne putem caza aici, asta nu înseamnă că nu putem admira camerele unuia dintre cele mai renumite hoteluri din lume. Iată cum arată noul hotel Ritz din Paris.

ritz

ritz2

ritz3

ritz4

Cum arată noul hotel Ritz din Paris
Cum arată noul hotel Ritz din Paris

ritz6

Cum arată noul hotel Ritz din Paris
Cum arată noul hotel Ritz din Paris

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here