Cum combini accesoriile pentru un stil shabby chic

1

Acum că iarna bate la uşă şi se apropie sărbătorile de iarnă, îţi propunem să arunci un ochi peste ideile de amenajare în stil shabby chic. Acest stil este unul cald, potrivit zilelor reci de iarnă. CasoTeca îţi spune cum combini accesoriile pentru un stil shabby chic.

Deşi este un stil feminin, shabby chic aduce lumină şi căldură unei locuinţe. Nu trebuie să treci la renovări totale chiar în prag de iarnă, ci e suficient să te inspiri puţin. Află cum poţi combina elementele pentru a obţine un decor shabby chic.

Nu-ţi fie teamă să amesteci diferite piese de mobilier, decoraţiuni sau stiluri, chiar dacă sunt din diferite epoci. Spre exemplu, în imaginea de mai jos, au fost îmbinate cu succes elemente din natură, precum lemn şi metale şi a fost o obţinut un decor în stilul shabby chic. De efect sunt şi perdelele şi tapetul cu model.

Cum combini accesoriile pentru un stil shabby chic
Cum combini accesoriile pentru un stil shabby chic

Pentru a aduce puţin din stilul shabby chic chiar în inima casei tale, combină elementele de decor şi cu accesorii care să te ducă cu gândul la vremurile de odinioară. Pentru a aduce un aer vintage, combină accesorii din metal, precum scaunele din imaginea de mai jos, cu dulapuri albe sau în culori pastelate. Aceasta este esenţa stilului shabby chic din ziua de astăzi.

shabby-chic2

Stilul shabby chic este despre accente feminine. Spre exemplu, oglinda pictată cu vopsea aurie din imaginea de mai jos, în combinaţie cu candelabrul, creează un cadrul splendid pentru acest loc de luat masa. Pernele cu pliuri de pe scaune reduc din liniile in X ale scaunelor, în timp ce ţesătura de pe banchetă adaugă un look drăguţ. Şi chic!

Cum combini accesoriile pentru un stil shabby chic
Cum combini accesoriile pentru un stil shabby chic

„Tot e alb, pe câmp, pe dealuri”

Semnul distinctiv al stilului shabby chic se referă la diferitele straturi de nuanţe de alb. Acestea nu doar că adaugă un sentiment de intimitate, dar aşternuturile sunt uşor de curăţat, cu înălbitor. Pentru mai multă lumină, s-a optat pentru dormitorul din imaginea de mai jos, pentru lenjeria albă, combinată cu pereţii…tot albi.

shabby-chic4

Creează în holul de intrare un loc primitor, asemănător celui dintr-o căsuţă de poveşti. Adaugă o piesă de mobilier care să aibă şi cuier, spaţii de depozitare, dar şi o banchetă. Pentru a spori şi mai mult efectul de shabby chic, adaugă o pernă dintr-un material cu model floral şi pune deasupra cutii de depozitare din nuiele.

Cum combini accesoriile pentru un stil shabby chic
Cum combini accesoriile pentru un stil shabby chic

Pentru a crea un spațiu shabby chic, cu accente ușor contemporane, încearcă adăugarea accesorii sau piese de mobilier diferite. Spre exemplu, în imaginea de mai jos avem porţiunea de perete placată cu lemn, rame albe moderne, dar şi un divan şi o masă în formă de semicerc.

shabby-chic6

Sursa text şi foto: HGTV

un comentariu

  1. Imi place foarte mult stilul shabby chic, culorile pastelate sunt primitoare si relaxante, iar mobilierul alb mi se pare cel mai potrivit acestui stil. Este un stil englezesc, romantic, care nu se va demoda niciodata.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here