Cum cureți rapid zăpada din curte

0
Tractoraș de tun iarbă cu lama pentru zăpadă

Specialiștii austrieci de la VIKING au proiectat un sistem de plug care se adaptează la tractorașele de tuns iarbă. Astfel, posesorii de astfel de utilaje le pot folosi și iarna la deszpezirea curții, nu doar la îngrijirea gazonului. Setul de iarnă care se montează pe tractoraș include și lanțuri de zăpadă de 18 sau 20 de inch, precum și un acumulator special de sezon, pentru a face față temperaturilor scăzute. Plugul de zăpadă are o dimensiune de curățare de 125 cm și poate face față cu brio muncilor de deszăpezire din curte. Plugul poate fi manevrat cu ușurință direct de pe scaunul șoferului. Acest accesoriu este compatibil atât cu tractorașele din seria T5, cât și cu gama de vârf T6.

tractoras de tuns iarba cu lama de zpada

Tractorașele din seria 5 se folosesc la tunderea ierbii pe suprafețe de până la 6000 mp, iar cele din seria 6 sunt utile pentru suprafețe de gazon de până la 10.000 mp. Producătorul austriac a pus pe piață câte trei motorizări pentru fiecare variantă. Astfel, tractorașele din seria 5 au fost dotate cu motoare de 9CP, 12,6 CP și 15,7 CP, doar primele două găsindu-se pe piața din România. Pentru seria 6, austriecii au implementat motoare de 12,8 CP, 15,7 CP și 19,3 CP. Cel mai robust și dotat utilaj de acest fel se găsește și pe piața noastră. Acesta poartă indicativul MT 6127 ZL și funcționează cu motorul de 19,3 CP.

Dealtfel, tractorașele de tuns iarba VIKING sunt recunoscute pentru anduranța și putere.  În luna noiembrie cei de la VIKING anunțau că un tractoraș de tuns iarba a depășit viteza de 215 km/h. Ce-i drept tractorașul a fost tunat de o echipă de ingineri din Norvegia. I s-au adaptat un propulsor de 406 CP, cauciucuri și schimbător de viteze de la Formula 1.

Tractoraș de tuns iarbă VIKING tunat
Tractoraș de tuns iarbă VIKING tunat

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here