Cum elimini rapid grăsimea de pe ușa cuptorului. De ce ingrediente ai nevoie

1

I se poate întâmpla oricui să amâne curățarea cuptorului, iar la un moment dat să vadă că s-a format un strat consistent de grăsime care este dificil de eliminat. Chiar și așa, mai devreme sau mai târziu, cuptorul tot trebuie curățat. Ce este de făcut? Vei vedea mai jos mai multe trucuri de mare ajutor în astfel de situații.

Cum să cureți rapid grăsimea din cuptor

Primul truc este cu bicarbonat de sodiu și apă. Amestecă aceste două ingrediente până obții o pastă consistentă. Acoperă suprafața cuptorului cu această pastă, inclusiv ușa de sticlă. Lasă totul să acționeze pentru jumătate de oră. Șterge apoi cu un burete întreaga suprafață și clătește cu apă astfel încât să nu rămână pete de bicarbonat.

Ce să faci dacă grăsimea nu se curăță așa cum ar trebui. Truc simplu

Dacă petele de grăsime sunt greu de îndepărtat poți încerca un alt remediu. Pentru a prepara un degresant ai nevoie de doar trei ingrediente. Primul ingredient este oțetul, un produs folosit pentru a îndepărta grăsimea și reziduurile de grăsime.

Apoi folosește acidul citric, care se găsește foarte ușor în supermarketuri și magazine de articole de uz casnic. În final, poți folosi cenușă de lemn. Bunicile noastre foloseau acest produs pentru a albi rufele, dar și pentru a reda strălucirea unor suprafețe.

Citește și: Trucuri simple și eficiente pentru cum să cureți grăsimea de pe mobila de bucătărie

Cum să prepari degresant natural pentru a grăsimea din cuptor

Într-un recipient combină o lingură de acid citric și una de cenușă. Apoi adaugă o jumătate de pahar de oțet și amestecă totul foarte bine. Cu pasta obținută poți degresa foarte ușor cuptorul. Pune o parte din această pastă pe un berete moale și aplic-o pe pereții interiori ai cuptorului cu mișcări circulare.

Lasă produsul să acționeze câteva minute, apoi îndepărtează-l cu o cârpă moale, umezită cu apă curată. Acest remediu natural va îndepărta rapid grăsimea, dar și mirosurile neplăcute cauzate de reziduurile de alimente arse.

Cum să cureți grătarul de grăsime

Fie că este vorba despre un grătar cu cărbuni sau unul de aragaz, apar la un moment dat depuneri de grăsime. Trebuie să știi că îl poți curăța rapid cu oțet alb. Umple tigaia grătarului cu apă fierbinte, amestecată cu o jumătate de pahar de oțet și las-o așa pentru câteva ore. Vei vedea cum grăsimea se curăță foarte repede.

Sursa: ego.ro

un comentariu

  1. […] I se poate întâmpla oricui să amâne curățarea cuptorului, iar la un moment dat să vadă că s-a format un strat consistent de grăsime care este dificil de eliminat. Chiar și așa, mai devreme sau mai târziu, cuptorul tot trebuie curățat. Ce este de făcut?… Cititi mai multe aici: Cum elimini rapid grăsimea de pe ușa cuptorului. De ce ingrediente ai nevoie […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here