Cum faci o grădină mică să pară mare?

2

Grădină prea mică? Nu-i nimic. Există soluţii care să te ajute.

Chiar dacă ai o curte cu dimensiuni reduse, nu ȋnseamnă că nu poţi avea o grădină care să pară spaţioasă. Urmȃnd cȃteva sfaturi simple, poţi rezolva cu ușurinţă această problemă.

  • Alege un număr redus de plante. Nu degeaba se zice “mai puţin ȋnseamnă mai mult”. O aglomerare de frunze și crengi va ȋncărca spaţiul, creȃnd efectul opus. În schimb, alege speciile pe care ţi le dorești cel mai tare.

Ţine cont de perioada de ȋnflorire și ȋncearcă să prelungești cȃt mai mult momentele ȋn care ai flori ȋn grădină.

Alege specii parfumate pentru a da o noua dimensiune grădinii tale.

Joacă-te cu culorile și texturile. Cu cȃt sunt mai diferite, cu atȃt te ajută mai mult.

Nu uita să adaugi specii care să rămȃnă verzi ȋn sezonul rece.

Vezi și: Caprifoiul, perdele de flori parfumate

  • Secţionează spaţiul folosind alei. Împărţind locul ȋn mai multe zone, vei putea lucra pe rȃnd, la fiecare dintre acestea, păstrȃnd mai ușor ordinea. Folosește materiale precum pavele, discuri din lemn sau pietricele albe, dar asigură o lăţime suficientă pentru o delimitare clară și alege culori deschise care să creeze senzaţia de spaţiu.
  • Folosește toate cele 3 dimensiuni. Tufele, copacii, pergolele, ghivecele și felinarele suspendate vor da impresia de adȃncime a spaţiului. Planteaza 2-3 copaci care să nu se răsfire prea mult. Umple spaţiul dimprejur cu plante de ȋnălţime redusă.
  • Ascunde marginile grădinii cu vegetaţie. Nu lăsa să se vadă gardurile sau zidurile. Coniferele sau plantele căţărătoare precum iedera vor asigura fundalul și pe timp de iarna.
  • Unește spaţiul interior cu cel exterior. O terasă din lemn care se ȋmbină cu podeaua unui living dă amploare spaţiului.
  • Oferă hrană și adăpost păsărilor și mamiferelor mici pentru a da viaţă grădinii. Flori precum Phlox și Rudbeckia atrag o mulţime de fluturi și albine. Un bazin mic va fi cu siguranță vizitat de păsări și arici, iar o tufă de iarbă decorativă va asigura protecţie pentru insecte și șopȃrle.

Încorporȃnd aceste sfaturi, vei transforma grădina mică de lȃngă casă sau birou, ȋntr-un spaţiu atractiv și relaxant.

Sursa foto: www.homestratosphere.com

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here