Cum păstrezi pepenele roșu proaspăt mai mult timp

1

Pepenele este fructul verii! Cum este preferatul multor oameni, majoritatea vor să știe ce să facă pentru a-l păstra mai mult timp în frigider. Fiind un fruct de mărime mare, acesta trebuie consumat destul de repede înainte să se strice. 

Cum să păstrezi pepenele mai multe zile în frigider

Pepenele roșu este un fruct adorat de o mulțime de oameni, mai ales datorită faptului că este printre puținele care nu îngrașă excesiv. Chiar dacă este delicios și răcoritor, aduce cu el la pachet și câteva dezavantaje. Fiind de o mărime mult mai mare față de alte fructe, pepenele roșu se poate strica înainte să fie consumat în totalitate.

Există însă și soluții pentru această situație. Tot ce ai de făcut este să îl depozitezi corect în frigider, iar pepenele roșu va rezista mai multe zile, timp în care te vei bucura de el. Majoritatea oamenilor greșesc atunci când îl depozitează. După ce ai tăiat pepenele și ai mâncat atât cât ai dorit din el, nu îl duce în frigider fix așa cum a rămas.

Taie miezul de pe coajă, apoi taie-l din nou în cubulețe mai mici. Pune-le apoi într-un recipient etanș, iar pe urmă depozitează-l în frigider, neapărat cu capac. Astfel bucățile de pepene nu vor avea gustul celorlalte alimente din frigider.

Citește și: Fructe delicioase și benefice pentru vara ta plină de sănătate

O altă modalitate pentru a păstra pepenele pentru mai mult timp este să îl îngheți. Având în vedere că este un fruct cu un procent mare de cantitate de apă, trebuie să acorzi o atenție mai mare atunci când vrei să îl îngheți. Taie-l mai întâi în două, apoi în cuburi.

Așează-le pe o foaie de copt și așa le vei băga în congelator. După ce au înghețat, le poți scoate și să le depozitezi într-un recipient, apoi din nou în congelator. Astfel, pepenele ar putea rezista chiar și șase luni fără să se strice.

Cât costă un kilogram de pepene. Ce preț au aceste fructe în 2023

Pepenele roșu se găsește de câteva săptămâni în piețele din România, majoritatea fiind din import. Dacă inițial prețul era de câteva zeci de leu pe kilogram, acum este unul mai mic. Pentru un kilogram de pepene roșu doritorii trebuie să plătească între cinci și 10 lei, în funcție de magazin sau piață.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here