Cum poţi evita prezenţa dăunătorilor în casă și grădină

Randamentul oferit este cel care recomandă utilizarea unui dispozitiv cu ultrasunete

1

Tot confortul unui cămin poate fi însă compromis de prezența dăunătorilor în casă sau grădină.

Cu siguranță, nu te vei mai simți la fel de bine știind că în casa ta umblă nestingheriți dăunătorii. Șoarecii și insectele își fac ușor simțită prezența și te determină să nu te mai bucuri de timpul petrecut în propria casă.

Măsurile de protecție a casei sunt obligatorii atunci când îți dorești un mediu confortabil și plăcut. Cu ajutorul sfaturilor şi recomandărilor oferite se pot rezolva multe din problemele cu dăunătorii de pe proprietate.

Prevenţia, cea mai bună cale

Metodele de combatere a dăunătorilor nu vor fi necesare atâta timp cât iei toate măsurile pentru a preveni prezența lor.

Lucrul pe care trebuie să îl faci în acest sens este să păstrezi în mod permanent curățenia. Resturile alimentare dar și vegetale, atât din casă cât și din grădină, ar trebuie îndepărtate în mod frecvent. Trebuie evitată crearea unui mediu prielnic pentru dăunători, iar astfel vei reuși să păstrezi controlul asupra proprietății.

Trebuie să ai în vedere faptul că dăunătorii pot găsi foarte ușor o cale de acces către interiorul casei tale. De aceea, sunt recomandate verificările regulate a pereților casei, astfel încât să poți descoperi la timp găurile și fisurile prin care ar putea intra dăunătorii. Practic, un spațiu de doar câțiva milimetri poate fi mai mult decât suficient pentru ca un șoarece sau mai multe insecte să ajungă în locuință.

Măsuri

În cazul în care nu ai reușit să previi apariția șoarecilor și insectelor, atunci este foarte probabil să te vezi nevoit să începi combaterea lor.

Fascinantele plante carnivore sunt bune la casa omului

Vei găsi foarte multe metode prin care poți scăpa de dăunători, iar dacă vei încerca să le pui în practică vei descoperi că nu toate sunt la fel de eficiente. Există metode vechi de combatere a dăunătorilor care nu oferă rezultatele dorite mai ales când populația dăunătorilor este numeroasă.

Dar, trebuie să apreciem și faptul că avem la dispoziție aparate anti dăunători, foarte populare datorită eficiența lor sporită pentru combaterea lor.

Randamentul oferit este cel care recomandă utilizarea unui dispozitiv cu ultrasunete. Chiar și pentru persoanele care au dubii în legătură cu eficiența acestui mod de combatere, prețul de achiziționare a unui astfel de dispozitiv este suficient de accesibil pentru a merita încercarea.

Este și cea mai confortabilă metodă de combatere a dăunătorilor. Spre deosebire de multe alte metode prin care poți scăpa de dăunători, precum:

benzi cu lipici,

otrava tip pastă,

otravă denumită popular ”grâușor”

otrava numită ”ciocolată”,

ultrasunetele nu ucid dăunătorii, ci îi țin la distanță, deci nu necesită intervenție pentru îndepărtarea lor.

Practic, nu apar mirosuri neplăcute și se păstrează totodată igiena și un mediu curat.

Acestea sunt așadar câteva sfaturi simple și de bun simț prin care poți scăpa de dăunători. Pune-le în practică iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here