Cum poți să organizezi spațiul de sub chiuvetă

1

Spațiul pe care îl avem sub chiuvetă poate fi folosit cu ușurință, mai ales dacă îi acordăm mai multă atenție. Specialiștii spun că acest loc ar trebui folosit la capacitatea sa maximă, relatează catine.ro

Hai să aflăm împreună cum poți să organizezi spațiul de sub chiuvetă pentru a te bucura de mai multă ordine în casa ta.

Poate și ție ți s-a întâmplat să depozitezi produsele pentru curățarea bucătăriei sau a băii sub chiuvetă. Poate c preferi ca în acest loc să depozitezi mărunțișurile de care ai nevoie. Indiferent de ceea ce alegi să pui sub chiuvetă, de cele mai multe ori acel spațiu ajunge să fie dezorganizat.

Cum poți să organizezi spațiul de sub chiuvetă

Spațiul de sub chiuvetă poate fi folosit cu ușurință pentru a depozita obiectele necesare pentru curățenie sau pentru lucrurile de care ai nevoie. Indiferent de ce alegi să pui în acel loc, cel mai important lucru este să faci în așa fel încât să nu mai existe haos printre obiectele tale.

Specialiștii în curățenie îți vin în ajutor și îți oferă câteva sfaturi utile. Nu uita de culorile pe care le alegi în încăperile tale. Uite ce culori e recomandat să eviți în spațiul bucătăriei.

Scoate toate obiectele de sub chiuvetă

Te-ai întrebat cum poți organiza spațiul de sub chiuvetă pentru a-l folosi mai eficient? Chiuvetele se pot afla în bucătărie, dar și la baie. Fiecare gospodină alege să depoziteze ceea ce dorește în aceste spații mici și înguste.

Cel mai bine este să îți faci un plan bine pus la punct pentru a profita la maximum de fiecare centimetru din spațiul pe care îl ai la dispoziție.

Începe prin a scoate toate obiectele pe care le ai de sub chiuvetă. Scoate orice lucru mărunt și pune-le alături de tine.

Aruncă lucrurile care nu îți mai sunt necesare, apoi curăță foarte bine zona de sub chiuvetă. Este important să pregătești locul pe care îl ai pentru a putea începe procesul de organizare.

Pune obiectele pe care le ai pe categorii

După ce ai scos toate obiectele pe care le ai, încearcă să le aranjezi pe categorii. Pune produsele mari într-o parte, iar pe cele mici în altă parte. Separă produsele care conțin lichid, de produsele uscate. În felul acesta vei evita posibilele accidente.

Totodată, așa vei putea avea o imagine de ansamblu asupra lucrurilor pe care le ai și a celor pe care vrei să le păstrezi pe mai departe.

Pune o carpetă în interior

Procesul de organizare a spațiului de sub chiuvetă este abia la început. După ce ai scos toate lucrurile și le-ai organizat pe categorii, specialiștii îți recomandă să cureți foarte bine locul. Spațiul de sub chiuvetă poată să fie un loc întunecos și rece.

Aceștia recomandă să pui o carpetă sau un mic covoraș. În felul acesta produsele nu vor aluneca pe suprafața pe care o ai.

Totodată, dacă ai un dulăpior și îți dorești să-l faci să pară mai bine organizat, poți să încerci să adaugi o sursă de iluminare în interiorul acestuia. Așa o să-ți fie mai ușor să accesezi obiectele de care ai nevoie pe timp de noapte. Află mai multe și despre cât de des e recomandat să faci curat în casă.

Pune obiectele mici în compartimente

Încă te întrebi cum poți să organizezi spațiul de sub chiuvetă? Află că acest lucru este din ce în ce mai simplu. După ce ai separat obiectele mari de cele mici, poți începe prin a le pune pe cele de dimensiuni foarte mici în diverse compartimente. Spațiul tău va fi mult mai bine organizat, iar tu vei economisi loc pentru a pune alte produse de care ai nevoie.

Folosește și ușile pentru a depozita mai multe obiecte

Ușile pot fi folosite și ele la organizarea spațiului de sub chiuvetă. Dacă dispui de un dulăpior cu uși, specialiștii spun că poți agăța mici cârlige în interiorul dulăpiorului. Acestea te vor ajuta să agăți pe ușă diferite produse de care ai nevoie, cum ar fi o perie de curățare lavete sau alte produse mici care pot fi atârnate, scrie marthastewart.com.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here