Plante cu puteri magice. Ce plante țin ghinionul și necazurile departe

2

Plantele în ghiveci pot avea numeroase întrebuințări în gospodărie. Unele au doar rol decorativ, în timp ce altele purifică aerul, sunt folosite la gătit, ca leacuri sau în industria cosmetică, scrie ego.ro

Există însă și unele despre care se spune că sunt plante cu puteri magice și că țin la distanță energiile negative în casă.

Plante cu puteri magice, care alungă ghinionul

Florile și plantele în ghiveci sunt încărcate de simboluri și semnificații. Mulți oameni cred în puterea vindecătoare a unor plante, de exemplu, dar și în energiile lor.

Sunt unele despre care se spune că aduc ghinion și că nu ar trebui nicidecum să le ai în casă și altele care, dimpotrivă, țin la distanță necazurile. Unele dintre ele sunt de-a dreptul banale și poate că le ai deja în casă, fără să știi ce efecte au.

Oregano

Atunci când vine vorba despre plante cu puteri magice, oregano este recunoscută drept una aducătoare de noroc, din timpuri străvechi. Această plantă aromatică, pe care o poți ține în bucătărie și folosi la gătit, este asociată cu pacea, fericirea și armonia.

În unele culturi, se spune că aduce și noroc pe plan financiar. În Italia, în trecut, oamenii spălau pereții și ferestrele caselor cu ceai de oregano, pentru a alunga spiritele rele.

Trifoi cu patru foi

Acest tip de trifoi este simbolul norocului, însă se spune că poate alunga și energiile negative din casă.

Pentru a scăpa de spiritele rele, oamenii înmuiau o crenguță de busuioc în apă sfințită în care puneau trifoi cu patru foi și stropeau prin colțurile camerelor.

Busuioc

O plantă aromatică cel puțin la fel de populară precum oregano, despre busuioc se spune că protejează familia.

În credința populară, busuiocul aduce armonie în cuplu și te ferește de certuri cu partenerul. Pune ghivece cu busuioc pe pervazul de la bucătărie sau de la balcon, pentru a împiedica energiile negative să intre în casă.

Rozmarin

O altă plantă pe care oamenii o țin în ghiveci, pentru a o folosi în principiu la gătit. În trecut, oamenii includeau rozmarinul în ritualuri care aveau legătură cu iubirea și prosperitatea.

Uleiul obținut din această plantă se spune că ajută la alungarea energiei negative, fiind asociat cu armonia și prietenia.

Plante pe care să le pui în dormitor, pentru a te odihni mai bine

Arborele de jad

Aceasta se numără printre preferatele celor care sunt adepții principiilor Feng Shui. Se crede că această plantă este responsabilă cu reglarea stresului și înbunătățirea stării de spirit.

Dacă o așezi la intrarea în dormitor, te scapă de energiile negative și alungă vibrațiile rele din casă. Poți opta pentru ghivece mici, pe care să le pui în mai multe locuri din casă.

Aloe Vera

Această plantă cu nenumărate beneficii este ideală și pentru a scăpa de energiile negative din dormitor. Pune un ghiveci cu Aloe Vera pe pervaz și te vei bucura de o senzație de liniște și pace.

Această plantă poate fi pusă și în hol, sufragerie sau în birou, pentru a profita din plin de beneficiile ei în toată casa.

Ipomea

Dacă ai probleme cu somnul, un ghiveci cu Ipomea te poate ajuta. Pune această plantă cu flori albastre în dormitor și nu vei mai avea insomnii sau probleme cu odihna.

Se spune că această plantă aduce liniște și pace și că alungă stresul. Ar trebui să fie așezată cât mai aproape de pat, pentru a te bucura de energia ei pozitivă.

2 comentarii

  1. […] Plantele în ghiveci pot avea numeroase întrebuințări în gospodărie. Unele au doar rol decorativ, în timp ce altele purifică aerul, sunt folosite la gătit, ca leacuri sau în industria cosmetică, scrie ego.ro Există însă și unele despre care se spune că sunt plante cu puteri… Cititi mai multe aici: Plante cu puteri magice. Ce plante țin ghinionul și necazurile departe […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here