Cum poți scăpa de căpușe. Ce trebuie să faci, de fapt

0

În sezonul cald, insectele se înmulțesc și invadează spațiile verzi. În timp ce unele sunt inofensive, altele pot provoca probleme serioase prin înțepăturile lor, iar din această categorie fac parte și căpușele.

Există însă metode pentru a le ține la distanță și a te asigura că nu se iau pe haine, atunci când petreci timp în aer liber. Cum poți scăpa de căpușe și la ce să fii atent atunci când stai în natură.

Metode prin care poți scăpa de căpușe în sezonul cald

Căpușele sunt acele insecte de mici dimensiuni, ale căror înțepături pot provoca probleme serioase. Acestea se înfig în piele și poate fi periculos să încerci să le îndepărtezi singur. Se înmulțesc mai ales în sezonul cald și stau în general în iarbă, în păduri, iar din cauza dimensiunilor mici, sunt greu se observat.

Atunci când petreci timp în natură, trebuie să îți iei câteva măsuri de precauție pentru a nu fi înțepat de căpușe. Iată câteva sfaturi pentru a ține la distanță aceste insecte și a te bucura de timp la iarbă verde, fără să îți faci probleme cu privire la căpușe!

  • Poartă haine lungi. Deși este cald, bariera fizică rămâne cea mai eficientă formă de protecție. Dacă urmează să faci o drumeție în natură, alege haine subțiri, care acoperă cât mai multă piele. Nu uita de șosete, pentru că în zona picioarelor ajung cel mai ușor căpușele.
  • Folosește un spray anti-insecte. De obicei, soluțiile care resping țânțarii sunt eficiente și împotriva căpușelor și le poți aplica pe piele înainte de a ieși din casă. Dacă alegi o soluție mai concentrată, fii atent la instrucțiuni și aplic-o doar pe haine, nu și pe piele.

Citește și: Alcool izopropilic: Utilizări uimitoare la care nici nu te-ai gândit

Ce să faci cu hainele pe care le-ai purtat afară

  • Nu sta direct pe iarbă. Oricât de relaxant ar fi să te așezi direct pe pământ, în acest fel poți contacta cel mai ușor o căpușă. Folosește o pătură sau o rogojină pe care să stai și asigură-te că o speli când ajungi acasă.
  • Alege cu grijă locul. Căpușele stau, de obicei, în locuri unde iarba este mare, în zone umede, umbroase sau împădurite. Nu le place să stea la soare sau în locuri uscate, așa că dacă te așezi într-un astfel de loc, sunt șanse mai mici să iei o căpușă.
  • Verifică atent pielea, după ce ai ajuns acasă. La finalul unei zile petrecute în natură sau după o drumeție, verifică atent pielea corpului, dar și a capului, pentru a vedea dacă ai luat vreo căpușă. Verifică-i și pe copii, dar și animalele de companie.
  • Pune toate hainele la spălat la finalul zilei. Chiar dacă nu au ajuns pe piele, căpușele pot fi prinse de haine și sunt dificil de reperat, mai ales în cazul rufelor închise la culoare. O spălare corespunzătoare te ajută să te asiguri că scapi de aceste insecte.

Sursa: ego.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here