Cum poziționezi corect patul în dormitor. Regulile estențiale pentru sănătatea și siguranța ta

1

Cum poziționezi corect patul în dormitor, conform arhitecților de interior. Patul, piesa de rezistență a oricărui dormitor, trebuie amplasat cât mai simplu și eficient. Regulile estențiale pentru sănătatea și siguranța ta, în rândurile de mai jos.

Cum să îți poziționezi patul în dormitor. Simplu și eficient

Arhitecții de interior au spus de ce să ținem cont atunci când poziționăm patul în dormitor. O pozitie corectă a patului ne poate ajuta să maximizăm starea de relaxare și confort, dar și să ne bucurăm de o structură echilibrată a camerei.

Cea mai benefică poziție pentru amplasarea patului în funcție de punctele cardinale este cea spre sud-vest. În acest fel, vom putea beneficia de o cantitate perfectă de lumină pe timpul zilei care să nu deranjeze.

Cum așezi patul dacă îți place lumina

Când vine vorba de așezarea patului în dormitor există persoane cărora le place ca lumina să pătrundă în cameră cât mai mult și cât mai proiectată către ei, pentru a se trezi mai devreme, însă există și persoane care consideră că acest lucru este extrem de deranjant.

În cazul în care vă regăsiți în prima categorie, atunci vă puteți așeza patul cât mai aproape de fereastră și orientat astfel încât capul patului să fie orientat către direcția pe unde pătrunde lumina în dormitor.

Cum așezi patul dacă nu îți place lumina

Dacă vă regăsiți în cea de-a doua categorie, atunci patul ar trebui să fi poziționat cât mai departe de fereastră și chiar orientat cu capul patului în partea opusă a directiei pe unde intră lumina.

Dacă este vorba despre lumina artificială, încearcați să nu vă expuneți luminii albastre puternice si asigurați-vă că puneți cât mai multă distanță între sursele de lumină și pat.

Spațiul din jurul patului trebuie să fie cât mai liber

De asemenea, în funcție de celelalte elemente care fac parte din structura dormitorului, puteți urma câteva sfaturi care să vă ajute să creați un spațiu mai primitor.

Încearcați să pastrați spațiul din jurul patului cât mai liber, fără dulapuri, comode, scaune sau alte obiecte de mobila în afară de noptiere.

Aglomerația poate face camera să pară mult prea mică

Aglomerația de obiecte va face ca dormitorul să pară mic si sufocant. O altă idee ar fi să așezați patul pe un perete, iar celelalte piese de mobilă pot fi alezate pe peterele opus sau chiar pe doi pereți, creând astfel un spațiu cât mai mare între pat și acestea, fără a se înghesui totul într-un colț.

un comentariu

  1. […] Cum poziționezi corect patul în dormitor, conform arhitecților de interior. Patul, piesa de rezistență a oricărui dormitor, trebuie amplasat cât mai simplu și eficient. Regulile estențiale pentru sănătatea și siguranța ta, în rândurile de mai jos. Cum să îți poziționezi patul în dormitor. Simplu și eficient… Cititi mai multe aici: Cum poziționezi corect patul în dormitor. Regulile estențiale pentru sănătatea și siguranța t… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here