Cum vizitezi oraşele de pe Coasta de Azur cu 11 euro

0

Peste 20.000 de români aleg anual să-și petreacă vacanța de vară pe Coasta de Azur. Chiar dacă Riviera Franceză este renumită pentru vilele de lux ale vedetelor sau miliardarilor ruși, asta nu trebuie să vă țină departe de plajele din Cannes sau Monte Carlo. Echipa CasoTeca a fost acolo și îți dă câtva sfaturi utile despre cum vizitezi orașele de pe Coasta de Azur cu 11 euro.

Urmărește CasoTeca și în zilele următoare când îți vom povesti ce poți face în orașele de pe Riviera Franceză și de unde îți cumperi parfumuri franțuzești.

O vacanță nu înseamnă neapărtat să stai doar într-un singur loc, mai ales când pe Coasta de Azur ai parte de mare, de munte şi poţi vizita mai multe oraşe pline de farmec. Și nici nu trebuie să conduci ore în șir pentru a ajunge acolo. Francezii și-au pus la punct sistemul de transport în comun și poți să vizitezi orașe precum Cannes, Antibes, Eze, Monte Carlo, Villefranche sur Mer sau Grasse cu 11 euro. Atât costă zece călătorii dacă achiziționezi online un abonament. Acest abonament îţi permite să călătoreşti în cinci oraşe de pe Coasta de Azur. Iar zilele următoare vă povestim ce puteţi vizita.

Pentru o călătorie cu autobuzul din Nisa până în Cannes, spre exemplu, prețul pentru o singură călătorie va fi de 1,5 euro. Un drum dus-întors costa 3 euro, dacă nu alegeţi abonamentul. Acesta este un tarif unic pe toate mijloacele de transport în comun care fac legătura din Nisa spre celelalte orașe din Departamentelul Les Alpes Maritime. Iar autobuzele sunt dotate cu aer condiţionat.

7

Lignes d’Azur, cum a fost numită rețeaua de transport, cuprinde reţeaua urbană a oraşului Nisa, dar şi reţeaua transportului din departament şi asigură 75% din transportul din regiune, fără a fi inclus şi transportul cu trenul. Zilnic, 650 de autobuze circulă între împortantele oraşe, precum Antibes, Cannes, Grasse, Monte Carlo, Menton şi transportă 250.000 de pasageri.

Cum ajungi la Nisa

Cel mai bine este să călătorești cu avionul de la București la Nisa. Tarom și Blue Air zboară regulat spre Aeroportul din Nisa, unul dintre cele mai aglomerate din Franța, în special pe perioada verii.  Nici nu e de mirare când peste 11 milioane de străini aleg Riviera Franceză ca destinație de vacanță. De la București la Nisa se fac trei ore cu avionul.

Pentru a putea călători ieftin, trebuie să cumperi bilete de avion din timp, altfel biletul poate să coste peste 300 de euro/persoană pentru un zbor dus-întors. Noi am cumpărat bilete la Blue Air în luna februarie pentru un sejur în luna septembrie, iar prețul a fost de 80 de euro/persoană. Nu vă speriați! Chiar și în septembrie temperaturile sunt ridicate și se poate face baie.

4

Următorul pas este rezervarea unui hotel. Ei bine, prețul la cazare variază în funcție de preferințele fiecăruia, dar și de numărul de stele ale hotelului. Spre exemplu, cazarea șapte nopți la un hotel de două stele sare de 400 de euro pentru două persoane, iar închirierea unui apartament trece de 700 de euro. De aceea, dacă sunteți un grup de mai mulți prieteni,  vă recomandăm cazarea la hosteluri, care au și camere private, doar pentru două persoane, unde prețurile pornesc de la 20 de euro/noapte/persoană.

1

5

6

3

2

8

9

 Sursa foto: Pinterest

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here