Cum putem transforma balconul într-o mini grădină

1

La început de primăvară, retailer-ul de materiale de construcţii şi grădinărit Hornbach oferă câteva sfaturi pentru a transforma balconul într-un spațiu de relaxare.

În cele mai multe cazuri posibilităţile de amenajare sunt limitate deoarece balcoanele au dimensiuni reduse. De aceea pentru a reda ideea de spaţialitate este necesar ca decorul să fie conceput pe înălţime şi să se aleagă un singur punct central ca de exemplu un arbore, arbust sau pom fructifer. Pentru a da impresia de spațiu larg se pot folosi accesorii modeste precum ghivece clasice, simple și flori care să aibă nuanțe asemănătoare.

„Cu cât sunt mai puţine culori, cu atât spaţiul va părea mai mare şi mai aerisit. Încărcătura florală nu face decât să dea impresia de spaţiu îngust, astfel că nu este indicat să se planteze multiple specii de flori”, a sugerat Mugurel- Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România.

 

Tot în aceste spaţii înguste se pot folosi plante înalte şi subţiri iar în jurul ghiveciului se pot pune plante căţărătoare cum ar fi clematita, glicina sau trâmbiţa, care vor da un aspect frumos și plăcut balconului.

 

În luna aprilie, clienţii Hornbach vor putea vizita o expoziţie care cuprinde produse necesare pentru amenajarea unui balcon, pentru al transforma într-o mini grădină dar și dedicată metodelor de protecţie şi îngrijire a suprafeţelor din lemn, cu ajutorul cărora se poate menţine naturaleţea, culoarea şi aspectul de nou al obiectelor. De asemenea vizitatorii vor avea ocazia să înveţe de la specialişti în domeniu tot ce este necesar pentru amenajarea unei grădini de dimensiuni reduse, chiar în cadrul propriului balcon.

 

 

Autor: Iulia Gubandru

Sursa foto: pinterest.com, pariscotejardin.fr, casatv.ca

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here