Cum să alegi electrocasnicele în funcţie de mobila de bucătărie (I)

0

Ai probleme în a te decide ce finisaj ar trebui să aibă electrocasnicele.? Uneori poate părea că oțelul inoxidabil este singura opțiune pe care o utilizează vreodată designerii. Dar există şi alte opțiuni, cu propriile lor utilizări pentru diferite situații. CasoTeca îţi spune cum să alegi electrocasnicele în funcţie de mobila de bucătărie.

Poate părea simplu atunci când vine vorba de alegerea aragazului sau a frigiderului pentru bucătăria ta cea nouă, însă depinde foarte mult şi de modul în care ai amenajat-o. Pentru a face alegerea potrivită, care să fie în ton cu dulapurile, pardoselile, iluminatul și multe altele, iată ce trebuie să ştii când mergi la cumpărături. Astăzi îţi prezentăm prima parte a acestui articol şi te aşteptăm şi zilele următoare pentru noutăţile din domeniu! 

Când alegi oțelul inoxidabil

Oţelul inoxidabil este cu siguranţă un finisaj popular pentru aparatele electrocasnice. Şi pe bună dreptate. Fiind un metal într-un ton de mijloc, oțelul inoxidabil este o opțiune care se potriveşte aproape cu aproape orice paletă de culori. Deși este greu să greșești cu această opțiune, iată câteva situații în care poţi să alegi liniştit/ă electrocasnicele din oţel inoxidabil.

1. Când locuința ta este ultramodernă. Finisajele metalice sunt adesea asociate cu spații moderne și chiar futuriste. În acest caz, alege toate celelalte metale (robinet, mânere, mobilier) pentru a fi aproape de finisajul aparatului, pentru a păstra întregul design cât mai elegant posibil.

De reţinut: Finisajele metalice lucioase arată mai strălucitoare, dar se vor vedea şi amprentele. Dacă vrei ca totul să arate impecabil, atunci trebuie să-ţi asumi că vei şterge mai des frigiderul.

Cum să alegi electrocasnicele în funcţie de mobila de bucătărie
Cum să alegi electrocasnicele în funcţie de mobila de bucătărie

2. Când dulapurile sunt din lemn. Crezi că numai dulapurile albe şi strălucitoare merg bine cu aparatee din oțel? Mai gandeşte-te. Lemnul și metalul sunt destul de opuse, dar acest contrast le face să lucreze frumos împreună. Într-o bucătărie cu o mulțime de dulapuri din lemn, aparatele din oțel inoxidabil dau o pauză vizuală și scot în evidenţă lemnului. Şi în acest caz, poţi alege ca mânerele dulapurilor să fie tot din metal, pentru a ajuta la legarea decorului.

3. Când bucătăria ta se află la jumătatea distanței dintre tradițional și contemporan. Este unul dintre cele mai râvnite design-uri, care de obicei este format dintr-o paletă de alb, gri, metal şi lemn. Se combină diferite texturi şi nuanţe neutre, cum ar fi combinarea lemnului cu dulapuri albe, aşa că poţi alege electrocanice din oţel inoxidabil, însă foloseşte-te de alte metale, precum alama şi cuprul, pentru a nu contrazice atât de evident oţelul.

Cum să alegi electrocasnicele în funcţie de mobila de bucătărie
Cum să alegi electrocasnicele în funcţie de mobila de bucătărie

4. Când ai mobilier de bucătărie albastru. Dacă eşti plictisit/ă de dulapurile neutre, atunci optează pentru o culoare îndrăzneaţă, precum albastrul. Iar electrocasnicele din oţel sunt o completare excelentă pentru această nuanță încercată și adevărată.

Când alegi negru

Negrul, absența oricărei nuanţe reale, este o alegere îndrăzneață, datorită faptului că este atât de întunecată. Din acest motiv, poate fi o alegere riscantă sau una sigură pentru aparatele electrocasnice, în funcție de modul în care le combini cu mobilierul. Iată când trebuie să-l alegi.

5. Când îţi place combinaţia dramatică de alb şi negru. Alb-negru este o schemă de culoare clasică pentru un motiv. Această combinație este vie și dramatică, chiar şi fără culori la modă. Dispozitivele negre asociate cu dulapurile albe ating acest aspect suficient cât să fie îndrăzneț, dar nu arogant. De reţinut: Aparatele trebuie distribuite în aşa fel încât să nu aglomereze o parte a bucătăriei. iar dacă bucătăria este una fără prea multe dulapuri, atunci e un pic riscant să foloseşti electrocasnice de culoare neagră.

Cum să alegi electrocasnicele în funcţie de mobila de bucătărie
Cum să alegi electrocasnicele în funcţie de mobila de bucătărie

6. Când dulapurile sunt de culoare închisă. În timp ce aparatele negre pot fi semne de punctuație într-o bucătărie albă, dacă ai dulapuri vopsite în maro sau alte culori închise, atunci electrocasnicele negre se amestecă pentru un efect mult mai subtil. Dulapurile de culori închise vor micşora vizual spaţiul, însă folosirea de aparate negre va duce la minimizarea acestui efect. La fel ca şi liniile albe sau de lemn pentru efect.

7. Când dulapurile sunt gri. Nu e neapărat nevoie ca dulapurile să aibe nuanţe închise pentru a se potrivi cu electrocasnicele negre. Negru completează griul. Trebuie doar să ai grijă la lumină. Montează benzi cu LED-uri pentru mai multă lumină.

Cum să alegi electrocasnicele în funcţie de mobila de bucătărie
Cum să alegi electrocasnicele în funcţie de mobila de bucătărie

8. Când ai o bucătărie spațioasă. Dacă bucătăria ta este mare și bine luminată, cea mai bună alegere a a sparge spaţiul este folosirea aparatelor negre, care fac să nu mai pară atât de vast spaţiul.

Sursa text şi foto: Houzz 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here